Accommodaties in Portugal

In Portugal kun je de meest fantastische vakantieaccommodaties vinden. Van een authentieke Portugese boerderij tot een luxe villa met zwembad en van een houten blokhut op een camping tot een hotel aan zee. Voor elk budget is er wat wils. Ook een Portugese pousada is een unieke plek om te overnachten en verblijven.

Vakantiehuizen

Portugese vakantiehuizen betaalbaar en charmantVakantiehuizen bieden het voordeel dat je helemaal je eigen plek en ruimte hebt en dat ze goed en met liefde worden onderhouden. Soms wonen de eigenaren op het terrein of in de buurt, soms heb je een gastheer of -vrouw die je bij aankomst opvangt. Uiteraard wordt de privacy van de gasten altijd gerespecteerd. De huurprijzen van vakantiehuizen in Portugal liggen laag en zijn vaak zelfs maar de helft van wat je bijvoorbeeld in Spanje of Italië betaald. Dat wordt de volgende vakantie dus een villa met zwembad!

Bed and Breakfast

Als je het land op een leuke manier wilt leren kennen, is een Bed and Breakfast in Portugal een leuke optie. Vaak weten de eigenaren veel over de regio en kunnen ze je tips geven voor bezienswaardigheden, activiteiten en restaurantjes. Een B&B is veelal kleinschalig, de meesten hebben enkele kamers en sommigen bieden ook appartementen aan. Het ontbijt wordt verzorgd en zo kun je elke avond kiezen waar je lekker Portugees gaat eten. Een Bed and Breakfast in Portugal is ontspannen en genieten in een informele sfeer voor een betaalbare prijs.

Camping

Kleinschalige Portugese campings in het groenEen camping in Portugal wordt niet zelden beheerd door buitenlandse eigenaren waaronder veel Nederlanders en Belgen. Ze weten precies wat de Europese kampeerder verwacht en de campings zijn dan ook voorzien van het nodige comfort. Verwacht echter wel authentieke, kleinschalige en landelijke campings. De Portugese natuur leent zich namelijk ontzettend goed voor kamperen in het groen. Soms is er een (klein) zwembad en wat speelgelegenheid. Massale 4-sterren campings inclusief zeer luxe voorzieningen zijn er nauwelijks.

Jeugdherberg

In Portugal ligt een uitgebreid netwerk van jeugdhergen. Net als in Nederland zijn ze inmiddels aardig comfortabel en hebben ze naast slaapzalen ook één- of meerpersoons kamers. Soms zijn het nieuwe gebouwen maar er zijn ook prachtige jeugdherbergen die in een historisch pand zijn gevestigd. De prijzen liggen laag voor deze eenvoudige, vaak gunstig gelegen accommodaties.

Hotels

Door heel Portugal vind je nationale en internationale hotelketens. Er zijn kleine hotelletjes die door Portugezen of buitenlanders worden beheerd maar ook grote 3 tot 5 sterren hotels. De prijzen lopen erg uiteen. Op booking.com vind je een uitgebreid aanbod aan hotels in Portugal in bekende steden als Lissabon, Porto en Coimbra maar ook in minder bekende plaatsen en badplaatsen aan zee. Het handige van hotels is dat je ze per nacht kunt boeken. Handig soms als je een dag moet overbruggen voordat je in je vakantiehuis kunt.

Pousadas

Als je echt een bijzondere locatie zoekt, kijk dan eens naar een pousada in Portugal. Dit zijn door de overheid ontwikkelde hotels in historische gebouwen. Ze zijn vaak wel wat prijzig maar je voelt je ook echt wel een beetje de koning te rijk als je er gast bent. Als je je de luxe kunt veroorloven is het zeker een aanrader.

 

 Bed and Breakfast Algarve Herdade dos Frades
Villa Algarve Villa Foz do Banho_01
Alvor Portugal Villa Vita Nova
Camping Alentejo Pomarinho


contact - privacy - disclaimer - sitemap