Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Jeugdherberg Portugal

Het netwerk van jeugdherbergen in Portugal is vrij uitgebreid. Een jeugdherberg biedt een betaalbare manier van overnachten. Officieel behoor je een internationale jeugdherbergkaart te hebben maar op veel plekken kun je ook zonder deze kaart terecht. Met zo'n kaart krijg je overigens wel vaak korting. Inmiddels richten ook de jeugdherbergen in Portugal zich niet alleen meer op jongeren en groepen maar kunnen ook gezinnen, stellen en alleenreizenden er terecht.

Jeugdherberg Portugal zoeken en boeken

Het is raadzaam om van te voren een jeugdherberg in Portugal te boeken. Zeker in de vakantieperiodes kan het erg druk zijn. Let bij het boeken goed op wat er wel en niet in de prijs is inbegrepen, de prijzen zijn niet voor elke jeugdherberg standaard opgebouwd! Zoeken en boeken kan onder meer via de prettige website van hihostels. Zij vermelden bij elke jeugdherberg precies wat er wel en niet aanwezig is.

Slaapkamers

De meeste jeugdherbergen hebben niet alleen maar grote slaapzalen. Zoals gezegd zijn ze steeds meer ingericht op stelletjes en families met kinderen. Daardoor zijn er ook vaak 2-, 4- of 6-persoons kamers beschikbaar. Als je alleen reist en contact met andere 'travellers' zoekt, is een meerpersoons kamer een prima optie.

Faciliteiten

Sommige jeugdherbergen in Portugal zijn nieuw gebouwd, andere hebben hun onderkomen gevonden in historische gebouwen.

Vaak is er een tuin of terras aanwezig waar je lekker kunt uitrusten. Er zijn ook jeugdherbergen in Portugal waar je gebruik kunt maken van een zwembad.

Soms is er een keuken aanwezig waarin je zelf kunt koken, soms worden er betaalbare snacks en maaltijden aangeboden. Een bar is op veel plekken ook aanwezig. Ontbijt is bij de ene jeugdherberg wel inbegrepen, bij de andere niet. Let er op als je boekt!

 

contact - privacy - disclaimer - sitemap