Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Activiteiten Azoren

Golfen
Golfen op de Azoren kan op twee van de negen groene eilanden in omgevingen met bergtoppen, uitzichten op zee, azalea's en hortensia's. Klik op het uitklapvenster voor meer informatie.

Golfen op de Azoren

Op de Azoren kun je op twee verschillende eilanden golfen:

  • Azalea Golf Course heeft drie golfbanen van elk 9 holes. De fairways zijn breed en de baan kijkt uit op de zee en de bergen in de omgeving. De golfbaan bevindt zich in Batalha op het eiland São Miguel.
  • Golf course Cedars in Furnas ligt vlakbij het beroemde Lagoa das Furnas, midden tussen vele Japanse cederbomen. De golfbaan ligt in Furnas op het eiland São Miguel.
  • Ilha Terceira Clube de Golfe ligt op het eiland Terceira. De golfbaan heeft hellingen en en een bloemenpracht van azalea's en hortensia's. De baan heeft 18 holes.

Natuur
De meeste vakantiegangers komen naar de Azoren voor de overweldigende natuur en de rust. Het vulkanische landschap bieden veel opties voor mooie natuurbelevenissen. Klik hieronder voor meer informatie.

Actief in de natuur op de Azoren

Wandelen
Op veel plekken op de groene eilanden van de Azoren kun je wandelen. Enkele tips:

  • Bij Caldeira do Cabeço do Gordo op Faial ligt een wandelpad dat rond de krater loopt. De prachtige wandeling duurt ongeveer twee uur.
  • Bij de krater Caldeira das Sete Cidades op São Miguel loopt een wandeling vanaf het uitkijkpunt Vista do Rei vanaf waar je de krater het beste kunt zien.
  • In de wildernis van Flores kun je avontuurlijk wandelen. Het westen van het eiland is indrukwekkend met zijn diepe dalen, bergtoppen, vulkanische kratermeren en grotten.
  • Een beklimming van de Pico Alto onder begeleiding van een gids. Voor deze avontuurlijke tocht heb je toestemming nodig die je ter plekke regelt.

Paardrijden en ezelrijden
Op Santa Maria zit de organisatie Garajau die enkele kleine paarden en ezels heeft waarmee je er op uit kunt trekken.

Water
Negen eilanden omringd door het water van de Atlantische Oceaan... Natuurlijk zijn hier mogelijkheden om te genieten op en in het water! Kijk hieronder voor enkele tips.

Op en in het water op de Azoren

Picknicken
Het afgelegen zandstrandje van het Lagoa do Fogo in het oosten van São Miguel is een heerlijk rustige picknickplek (São Miguel).

Natuurlijke zwembaden
Tussen de rotsen bij Biscoitos liggen geweldige natuurlijke zwembaden aan het puin van biscuitachtige lava (Terceira).

Zee en strand
Er liggen hele goede stranden bij Baía de São Lourenço, op het eiland met het warmste klimaat van de Azoren (Santa Maria).

Zeilen
Met een catamaran de Atlantische Oceaan op en zeilen rond de Azoren. Deze vrijheid kun je bijvoorbeeld ervaren met Peter Café Sport.

Duiken
Op meerdere eilanden van de Azoren zitten duikscholen. Eén daarvan is Nautipico die duiken en tochten organiseert naar de kusten van São Jorge, Graciosa, Terceira, Faial en Pico.

Big game fishing
Onder meer vanaf Faial en Santa Maria is het mogelijk om te sportvissen. Eén van de organisaties is Garajau op Santa Maria.

Walvissen kijken
SNP natuurreizen biedt een prachtige 8-daagse walvis-safari Azoren vanaf het eiland Pico. Tijdens de safari's ga je op zoek naar walvissen, dolfijnen en bultruggen. Afgewisseld met wandelingen op Pico en Faial.

Attracties
Vanwege de vulkanische gronden van de eilanden van de Azoren, vind je er enkele natuurlijke attracties. Meer informatie vind je onder het uitklapvenster.

Attracties op de Azoren

Tuinen en uitkijkpunten
Bij Miradouro do Sossego en Miradouro da Madrugada liggen prachtige tuinen en picknickplaatsen met uitzicht op zee. De zon op deze plek zien opgaan is een absolute aanrader (São Miguel).

Stierenrennen
De 'tourada à corda' wordt van de lente tot de herfst gehouden. Hierbij houdt een groep mannen een stier vast aan een touw (Terceira).

Walvissen kijken en dolfijnen kijken
Met kleine, veilige boten de zee op om walvissen, potvissen en dolfijnen te zien, kan vanaf enkele eilanden. In Pico, São Miguel en Faial zitten enkele organisaties. In São Miguel vind je bijvoorbeeld Terra Azul.

Geisers
De hete, stomende geisers van Furnas do Enxofre met hun mooie kleuren stoom vanwege de zwaveldampen (Terceira).

Bronnen
Bij Caldeira das Furnas liggen borrelende hete modderbronnen die zorgen voor heilzaam werkende modder en mineraalwater (São Miguel).

Musea
Er zijn enkele kleine maar leuke musea te vinden op de Azoren. Bijvoorbeeld:

  • Museau da Horta met miniatuurbeeldhouwwerkjes die het dagelijks leven uitbeelden (Faial).
  • Museu das Flores met scheepswrakken en aardewerk (Santa Cruz).
  • Museu do Vinho bij Bisoitos met informatie over het maken van de rijke ‘Verdelho-wijn'. Je kunt hier ook wijn proeven en kopen (Terceira).

 

contact - privacy - disclaimer - sitemap