Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Activiteiten Alentejo Portugal

Golfen
De Alentejo is niet de meest populaire plek om te golfen in Portugal maar het wel mogelijk. Onder het uitklapvenster vind je meer informatie.

Golfen in de Alentejo

Club de Golf d'Ammaia ligt ten oosten van Marvão in Parque Natural da Serra de São Mamede. Het is een heuvelachtige golfcourse met 18 holes.

Natuur
In de heuvels en over de vlakten van de Alentejo kun je prachtig wandelen. De Alentejo heeft uiteenlopende natuurparken in bergachtige gebieden met middeleeuwse dorpjes als startpunt. Klik op het uitklapvenster voor meer informatie.

Acief in de natuur in de Alentejo

Alto Alentejo

Wandelen
Rond Marvão, in Parque Natural da Serra de São Mamede, kun je mooie wandelingen maken door een rotsachtige landschap met ommuurde landjes, eiken en tamme kastanjes. Eén ervan loopt over een oude Romeinse weg. Er zijn meerdere gemarkeerde routes waar de Tourist Office van Marvão Engelstalige beschrijvingen van heeft.

Baixo Alentejo

Wandelen
Wandelen in de Alentejo kan rond Mértola in het Parque Natural do Vale do Guadiana. Dit natuurpark bestaat uit heuvels, vlakten en diepe valleien en het heeft een rijke flora en fauna met veel bedreigde vogelsoorten. Informatie over wandelroutes vind je bij het parkkantoor in Mértola.

Wandelen en mountainbiken
Op de grens van de Algarve en Alentejo, tussen Sines en Sagres, ligt aan zee een schitterende kuststrook. Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina werd pas in 1995 uitgeroepen tot nationaal park om te voorkomen dat de kust werd ontwikkeld door projectontwikkelaars. Het is een overwinterplaats voor veel vogelsoorten en er bloeien zeldzame plantensoorten. Het park bestaat uit kliffen, heuvels en duinen begroeid met lage struiken. Op www.wandeleninportugal.info vind je informatie over wandelingen in dit gebied. Een mountainbike kun je huren in Vila Nova de Milfontes.

Water
Aan de rustige westkust van de Alentejo liggen prachtige zandstranden aan een azuurblauwe zee. Ideaal voor de rustzoeker die niet houdt van overvolle stranden. De kust is weinig toeristisch ontwikkeld en de watersportmogelijkheden zijn geconcentreerd rond enkele plaatsen.

Op en in het water in de Alentejo

Baixo Alentejo

Zee
In en rondom het badplaatsje Porto Côvo liggen meerdere prachtige baaien met witte zandstranden. De baaien tussen de rotsen hebben beschutten, kleine poelen waardoor het er heerlijk is voor kinderen.

Surfen
Bij Vila Nova de Milfontes kun je bodyboarden, kitesurfen of windsurfen. Surfles nemen of een surfplank huren kan onder meer bij Essential Surf Shop en Surf Milfontes (Portugeestalige website).

Avontuurlijke tochten
Bij Sudaventura in Vila Nova de Milfontes kun je terecht voor avontuurlijke tochten met een jeep, kano, rivierboot of mountainbike (Portugeestalige website).

Kanoën
Over de rio Guadiana in de schaduw van het rustige Mértola kun je mooie kanotochten maken met Nautical Club uit Mértola.

Attracties
De megalieten die vespreid over de Alentejo liggen en de wijnen die in dit gebied van Portugal worden gemaakt, nodigen uit tot rondritten. Kijk onder het uitklapvenster voor tips.

Attracties in de Alentejo

Alto Alentejo

Megalietentocht

Een 80 km. lange trip met de auto voert je langs neolitische graven, menhirs en grotten met schilderingen van 15.000 jaar oud. Route: Évora (megalieten rondom de stad) - Grutas do Escoural (grotten) - São Brissos (dolmen kapel) - Zambujeiro (dolmen: neolitische graven) - Almendres (menhir) - Cromleque dos Almendres (ovaal van 95 ellipsvormige stenen).

Stierengevecht
Op meerdere plaatsen in de Alentejo worden traditionele stierengevechten gehouden. Monsaraz is op Paaszondag toneel van een spectaculair stierengevecht.

Ballonvaren
Ballonvaart in de Alentejo, verken deze prachtige provincie vanuit de luchtVerken de Alentejo per luchtballonMet een luchtballon de prachtige Alentejo verkennen, dat is mogelijk op een groot aantal plaatsen rondom Avis. Het is een bijzondere beleving om deze prachtige provincie vanuit de lucht te bekijken. Kijk voor meer info op ballonvaren Alentejo.


Alto en Baixo Alentejo

Wijnroutes Alentejo

De volle, fruitige wijnen van de Alentejo zijn de moeite waard om te proeven. Het hoofdkantoor van de ‘Rota dos Vinhos do Alentejo' zit in Évora maar elke lokale tourist office heeft informatie over de wijnroutes van de Alentejo. De ‘Rota dos Vinhos do Alentejo' verdeelt de Alentejo in drie wijngebieden:

  • de Serra de São Mamede (donkerrode, volle wijnen)
  • ‘historisch' rond Évora, Estremoz, Borba en Monsaraz (soepele, fruitige rode wijnen)
  • Rio Guardiana (kruidige rode wijnen en geurige witte wijnen)


Baai en strand bij Porto Covo, Alentejo, Portugal
Wandelen in de Alentejo bij Mertola
Typisch Alentejaans landschap, kurkeik en rode grond


contact - privacy - disclaimer - sitemap