Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Activiteiten Beiras Portugal

Golfen
De provincie Beiras heeft slechts twee golfbanen. Als je wilt golfen in dit gedeelte van Portugal, klik dan op het uitklapvenster hieronder.

Golfen in de Beiras

Golfe Montebelo in de omgeving van Viseu met mooie uitzichten op de bergen van de Serra da Estrela. Er zijn twee gescheiden banen met elk 9 holes.

Curia Golfe in Curia. Het Grande Hotel da Curia is tevens een kuuroord. De 9-holes baan is niet te lastig en naar men zegt, prettig om te spelen.

Natuur
In de Beiras, en dan met name in het natuurpark ‘Serra da Estrela', kun je prachtig wandelen, paardrijden en fietsen. Vanaf de Torre, met 1995 m. het hoogste punt van Portugal, kun je zelfs skiën en paragliden. Onder het uitklapvenster vind je meer informatie.

Actief in de natuur in de Beiras

Beira Litoral

Wandelen
Wandelen in Maca Nacional do Buçaco. Dit uit bos bestaande nationale park is heerlijk om in rond te dwalen. Een van de mooiste uitkijkpunten is Cruz Alta (545 m.), waar je uitkomt als je het pad ‘Via Sacra' volgt.

Beira Alta

Wandelen
In Parque Nacional da Serra da Estrela is wandelen een mooie manier om te genieten van de prachtige vergezichten en frisse lucht. Er zijn veel gemarkeerde paden waar wonderbaarlijk genoeg relatief weinig gebruik van wordt gemaakt. Zelfs in de zomer kom je weinig andere wandelaars tegen. Onder de ‘Torre' loopt een stoeltjeslift die het hele jaar door werkt (leuk met kleine kinderen om naar beneden te wandelen en terug omhoog de lift te pakken).

Een mooie startplek voor wandelingen is onder meer het pittoreske Manteigas (720 m.). Eén van de wandelingen leidt naar Poço do Inferno, een waterval die vanaf een klif omlaag stort.

Kijk voor bijzondere wandelingen ook eens op de uitgebreide site van wandelen in Portugal.

Skiën
Van januari tot maart kun je skiën op de ‘Torre' in de Serra da Estrela. In de winter zijn er enkele liftjes waarmee je de ‘beginners' afdalingen kunt bereiken.

Paragliding
In de zomer kun je in de Serra da Estrela ook paragliden. De organisatie Ski Parque biedt ook mogelijkheden voor mountainbiken, kanoën, paardrijden en rotsklimmen.

Paardrijden
In de regio zijn tal van mogelijkheden voor paardrijtochten en paardrijlessen.

Beira Baixa

Wandelen
In Parque Nacional do Tejo Internacional zijn twee gemarkeerde routes uitgezet van elk ongeveer drie uur. Wat natuur betreft is het park niet uitgesproken speciaal maar het is wel het domein van veel bijzondere roofvogels.

Water
Naast de zee aan de kust van Portugal, waar je onder meer kunt zwemmen, surfen en duiken, vind je in de Beiras veel rivieren. Deze lenen zich prima om te zwemmen, kanoën, kajakken of raften. Hieronder vind je enkele tips per streek.

Op en in het water in de Beiras

Beira Litoral

Watersporten
Rio Mondego. Op de slingerende rivier Mondego kun je kajakken, roeien en raften. Een mooie tocht van 25 km. gaat van Coimbra naar Penacova. Eén van de organisaties waar je terecht kunt is Capitão Dureza (website deels in het Engels).

Zwemmen en surfen
Bij Figueira da Foz liggen brede zandstranden waar je kunt zwemmen en surfen. Het rustige Praia de Quiaios ligt 10 km. ten noorden van de stad. Fantastische surfplekken vind je in het drukke Buarcos en op het zuidelijker gelegen ‘Praia de Cabedelo'.

Duiken (scubadiving)
Vanuit Aveiro kun je diepzeeduiken met Aveirosub (Engelstalige website). Je kunt er ook terecht voor duikles.

Zee
Aveiro heeft enkele mooie stranden in de buurt waar je kunt zonnen en zwemmen. Costa Nova is een van de leukste plekjes met toeristenwinkeltjes, cafeetjes en pittoreske huisjes.

Beira Alta

Kanoën
Op verschillende rivieren ten noorden van de Serra da Estrela kun je kanoën als er voldoende water in de rivier staat! Het beste informeer je bij de lokale tourist offices naar de mogelijkheden. Vaak bieden vakantiehuizen of campings ook kanotochten aan.

Zwemmen
In veel kleine rivieren, zoals onder meer in de Rio Alva, zijn zwemplekken aangelegd. Hier komen ook altijd veel lokale Portugezen. Het beste informeer je ter plekke waar er een in de buurt is.

Attracties
Elk deel van de Beiras heeft zijn eigen charme en attracties, uiteenlopend van een sprookjeshotel tot een museum en van een boottocht tot een wijnproeverij. Enkele tips per streek:

Attracties in de Beiras

Beira Litoral

Boottocht
Rio Mondego. Boottochten over deze kronkelende rivier vertrekken onder meer vanaf de kade van Parque Dr. Manuel Braga in Coimbra.

Attractiepark
In Coimbra ligt het ‘Portugal dos Pequenitos': het Madurodam van Portugal. De beroemdste monumenten van Portugal vind je hier in het klein. Kinderen hebben een geweldig dagje uit in dit themapark!

Palace Hotel do Buçaco
Dit sprookjesachtige jachtslot werd begin 1900 gebouwd als koninklijk zomerverblijf op de plek waar ooit een klooster uit de 17de eeuw stond. Tegenwoordig is het een zeer luxe hotel met allerlei torentjes en andere tierelantijnen.

Beira Alta

Stoeltjeslift
Onderaan de ‘Torre' (het hoogste punt van Portugal) in de Serra da Estrela, ligt een stoeltjeslift. Je kunt natuurlijk een retourtje kopen maar het is ook leuk om een enkeltje te nemen en heen of terug te wandelen.

Broodmuseum
In Seia ligt het Museu do Pão (website in het Engels). Het is een knus museum waar je alles vindt over brood (bakken). Het museum heeft een eigen treintje over de weg om bezoekers naar het museum te brengen. Kinderen mogen van brooddeeg zelf iets maken en in het winkeltje zijn allerlei lekkere producten te koop.

Wijnproeven
De subtiele en verfijnde wijnen van de Dão regio behoren tot de beste wijnen van Portugal. Er is een groot aantal wijngaarden dat wijnproeverijen organiseert. Bij de tourist office in Viseu verstrekken ze een lijst van deze locaties.

Kastelenroute
De Beira Alta heeft veel vestigingsstadjes en er zijn dan ook verschillende mooie kastelenroutes te maken met eigen vervoer. Eén optie is de kastelen te bezoeken van Trancoso, Almeida, Sernancelhe, Penedono en Marialva. Een andere route leidt langs Almeida, Castelo Rodrigo, Pinhel en Castelo Mendo.

 Wandelroutes in de Beiras
Wandelingen maken in de Beiras


contact - privacy - disclaimer - sitemap