Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Activiteiten Madeira

Golfen
Golfen op Madeira doe je in een prachtige omgeving met bergen, groene heuvels, bloemen en prachtige vergezichten op de Atlantische Oceaan. Klik op het uitklapvenster voor meer informatie over golfen op Madeira.

Golfen op Madeira

Op het eiland Madeira liggen 2 golfbanen:

  • Palheiro Golf. Golfen op een eeuwenoud landgoed met uitzicht op de baai en haven van Funchal. Deze golfbaan op Madeira ligt te temidden van dennebomen, weelderige begroeing en bloeiende planten.
  • Santo da Serra Clube de Golf. Deze golfbaan op Madeira gaat mooi op in zijin groene omgeving. Er zijn natuurlijke en aangelegde meertjes opgenomen in de golfcourse. De uitzichten op de bergen en de zee zijn magnifiek.

Op het eiland Porto Santo ligt één golfbaan:

  • Porto Santo Golfe

Natuur
Madeira heeft een prachtige natuur met groene heuvels, exotische planten, rotsachtige terreinen en bergruggen. Het eiland is zeer geliefd bij wandelaars. Klik op het uitklapvenster voor meer informatie.

Actief in de natuur op Madeira

Madeira

Wandelen
De hoogste top van het gebergte op Madeira is Pico Ruivo. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de andere toppen. Een paar wandelingen op Madeira:

  • Van Pirco Arieiro naar Pico Ruivo, een 10 km. lange wandeling met prachtige uitzichten over de indrukwekkende bergruggen met scherpe toppen. Het pad is voor wandelaars zonder hoogtevrees omdat het soms leidt over smalle richels met steile afgronden.
  • Levada do Risco is één van de vele wandelroutes waarbij je door de smalle irrigatiekanalen (levadas) van Madeira loopt. Het is een eenvoudige wandeling van een half uur die heen en terug gaat naar de waterval van Risco.
  • Een andere ‘levada-wandeling' voert van Rabaçal naar Vinte e Cinco Fontes. Deze tocht van 2 à 3 uur gaat door een bergachtig gebied met varens en watervallen.
  • Vanuit Ribeiro Frio wandeling Portela en Balões.

Bloemen kijken
Eigenlijk is Madeira één grote bloementuin. Dankzij het milde, vochtige, subtropische klimaat groeit hier een merkwaardige verzameling van exotische bloemen uit de hele wereld.

Water
De eilanden Madeira en Porto Santo liggen midden in de Atlantische Oceaan waardoor ze prima watersportmogelijkheden bieden. Onder het uitklapvenster vind je meer informatie over enkele wandelingen.

Op en in het water op Madeira

Zee
Het enige natuurlijke zandstrand van Madeira ligt tussen Caniçal en Ponta de São Lourenço en ligt in de baai van Prainha.

Rotsbaden
Bij Porto Moniz liggen natuurlijke baden in de branding met warm water wat verwarmd is door de zon. Voor verfrissing zorgen de spetters van de golven die tegen de rotsen slaan.

Zwemmen en watersporten
Het eiland Santo Porto biedt volop mogelijkheden om te surfen, zeilen, snorkelen en duiken. Het zandstrand van Porto Santo is maar liefst 9 km. lang.

Duiken
Op Madeira vind je meerdere duikscholen voor een duik in de Atlantische Oceaan waaronder Madeira Dive Point.

Attracties
De meest unieke attractie van Madeira is wel het in een rieten mand afdalen van een helling. Dat is echt iets van dit eiland! Klik op het uitklapvenster voor meer informatie.

Attracties op Madeira

Tobogan van Monte
Een bijzondere manier van reizen: in een rieten mand op houten glijders kun je de 4 km. lange weg van Monte naar Funchal afleggen. Dit zogenaamde ‘tobogan-glijden' stamt uit ongeveer 1850 en is een echt 'must'.

Paleistuinen
De tuinen van Monte zijn een paradijs voor kinderen met een doolhof van bruggetjes en paadjes, fonteinen, watervallen en vreemde objecten.

 

contact - privacy - disclaimer - sitemap