Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Evenementen Beiras

Wat betreft evenementen in de Beiras vind je zowel katholieke feesten als traditionele studenten festiviteiten.

Hieronder vind je per streek informatie over feesten en evenementen in de Beiras. Het beste informeer je ter plekke in de stad of het dorp naar de precieze locaties en data.

Beira Litoral (kuststreek)

  • Queima das Fitas (website in het Portugees). In Coimbra wordt het einde van het academisch jaar groots gevierd met een feest dat een hele week duurt. Op de agenda staan onder meer sportevenementen, avondconcerten en een parade (start eerste vrijdag mei)
  • Festas da Cidade. Figueira da Foz. Een stadsfestival met volksmuziek, parades en concerten (laatste twee weken juni)
  • Santos Populares no Piódão. In Piódão in de Serra da Estrela. Met een Heilige mis, processie, markt en bal eert het dorp de plaatselijke heilige, São Pedro do Açor (laatste weekend juni)
  • Fado en volksmuziek. In Coimbra kun je op vele plekken genieten van ‘fado' in de open lucht en volksmuziek. Op dinsdag en donderdag onder meer bij Arco de Almedina en langs Rua Quebra Costas (eind juni - half september)
  • Festa da Rainha Santa. Coimbra. In de even jaren wordt dit feest gevierd met een processie, volksmuziek, dansen en vuurwerk (rond 4 juli)
  • Festa da Ria. In Aveiro vieren ze ter ere van de kanalen en ‘moliceiros' (traditionele rivierboten) jaarlijks feest. Er zijn onder meer bootraces en volksmuziek (half juli - eind augustus)
  • Mercado. Een van de grootste markten van Portugal vindt plaats in Espinho, 20 km. onder Porto (maandagmorgen)

Beira Alta

  • Feira de São Mateus. Viseu. Dit eeuwenoude feest wordt gevierd met volksmuziek, traditionele Portugese gerechten, amusement en vuurwerk. Het speelt zich af op het in 1510 speciaal hiervoor opgerichte plein (half augustus-half september)

Beira Baixa

  • Festa das Cruzes. In Monsanto wordt binnen de kasteelmuren een legende uit de Middeleeuwen herdacht en sfeervol gevierd (3 mei)
contact - privacy - disclaimer - sitemap