Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Evenementen in Noord Portugal

De evenementen in Noord-Portugal zijn talrijk, het noorden van Portugal staat er echt bekend om.

In Noord-Portugal worden vooral veel katholieke feesten gevierd. De meest bekende is het feest van Johannes de Doper, ‘Festa de São João' (23 en 24 juni). De invulling is per stad of dorp verschillend met onder meer middeleeuwse spelen, markten, processies, dans en vuurwerk.

Hieronder vind je een overzicht van evenementen in Noord-Portugal. Het beste informeer je ter plekke in de stad of het dorp naar de precieze locaties en data. Het merendeel van de gelinkte websites is alleen beschikbaar in het Portugees!

Porto en Douro

 • Fantasporto, een internationaal filmfestival in Porto. Twee weken fantasy, horror en vreemde films (februari/maart)
 • Festas de Junho in Amarante. Met een drumcompetitie die de hele nacht duurt, levende dieren, handwerkproducten, vuurwerk en een grote processie (eerste weekend van juni)
 • Viagem Medieval in Terra de Santa Maria, in de buurt van Porto. Een groot middeleeuws festival Portugal met middeleeuwse dans, spelen, theater, muziek en andere festiviteiten is gratis. Alleen voor bepaalde voorstellingen moet je tickets kopen. Een sfeervol evenement waarbij de hele bevolking opgaat in hun rol. Echt een aanrader om mee te maken (eind juli-begin augustus)

 • Feira Nacional de Artesanato in Vila do Conde is de grootste markt van Portugal met Portugese handwerkproducten (laatste week juli - eerste week augustus)
 • Festa de Nossa Senhora dos Remédios in Lamego met een hoogtepunt op 8 september: een processie met ossenkarren met ‘stillevens' (eind augustus - half september)

Minho

 • Feira de Barcelos in Barcelos. Een levendige en grote markt met onder meer pottenbakkers, kleding, hand geborduurd linnengoed en kippen (elke donderdag)
 • Semana Santa (de Heilige Week), het grootste religieuze evenement van het jaar in noord-Portugal. Vooral in de stad Braga zijn is de viering groots. Met processies en spectaculaire missen in de kathedraal op vrijdag en zaterdag. Het vasten wordt beëindigt en gevierd met gebraden jonge geit (cabrito assado do forno), portwijn, amandelen en luchtige cake 'pão-de-ló' (voor en tijdens Pasen)
 • Festa das Cruzes in Barcelos. Tijdens dit feest verandert de stad in een openluchtmarkt met vlaggen, bloemen, gekleurde lampjes en openlucht concerten (eerste week mei)
 • Vaca das Cordas in Ponte de Lima. Dit stieronvriendelijke feest stamt uit de Romaanse tijd en wordt volgens een legende nagespeeld (9e woensdag na Pasen, juni)
 • Festa do Corpo do Deus, het grootste feest van Monção. Met religieuze processies en een middeleeuwse ‘fair' waar het gevecht van St. George en de draak wordt nagebootst (9e donderdag na Pasen, juni)
 • Festas de Cidade e Gualterianas in Guimarães. Met een grote markt, volksdansen, stierenvechten, vuurwerk en parades (1e weekend augustus)
 • Romaria de Nossa Senhora d'Agonia in Viana do Castelo. Een van de meest spectaculaire feesten van de Minho met religieuze processies, met bloementapijten versierde straten en carnavalsparades (rond 20 augustus)
 • Feiras Novas in Ponte de Lima. Een van Portugal's oudste feesten (sinds 1125) met markten, vuurwerk, volksdansen, bandjes en een kermis (3e week september)

Trás-os-Montes

 • Feira das Cantarinhas in Braganca. Rondom de Citadela is een straatmarkt met traditionele handvaardigheidproducten (jaarlijks van 2-4 mei)
 • Lenha das Almas in Rio de Onor. Een traditioneel feest waarbij jongeren brandhout verzamelen dat opgestookt wordt voor de overleden zielen (1 november)
contact - privacy - disclaimer - sitemap