Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Vakantie in Noord-Portugal

Mensen die het gebied niet goed kennen, denken dat het in Noord-Portugal 'vaak en veel regent'. Want 'daarom is het zo groen'. Toegegeven, er valt relatief meer regen dan in andere delen van Portugal. Maar dat alleen in de zomer de zon schijnt in het noorden, is een fabeltje. Net als dat de zomer de beste tijd van het jaar zou zijn om er op vakantie te gaan!

Wie in het voor- of najaar in het noorden van Portugal op vakantie is geweest, wil nooit meer in de zomer! Het is er dan namelijk prachtig. En rustiger. Het is echt een aanrader om het groene, pure Portugal te ontdekken in april, mei, juni, september, oktober of nog later in het jaar.

Vakantiehuizen in Noord-Portugal

Op zoek naar een mooi, authentiek vakantiehuis in Noord-Portugal? Hieronder vindt u er een paar. Kijk voor andere boerderijen, B&B's en vakantiehuizen op vakantiehuizen in Noord-Portugal.

Vakantiehuis in Noord-Portugal tegen de Spaanse grens aanCasa das Almas18-de eeuwse authentieke boerderij in noorden van PortugalQinta dom Jose in noorden van Portugal

Voor- en najaar in Noord-Portugal

In april-mei in het voorjaar, is het noorden van Portugal één groot bloemenpallet met velden vol kleurrijke bloemen. Deze maanden zijn nog aan de frisse kant maar wel prachtig! In juni is het meestal goed weer en wordt het warmer. Het is een ideale maand voor een fietsvakantie of wandelvakantie in Portugal. Niet alleen vanwege de aangename temperatuur maar ook omdat er dan nog helemaal geen stof in de lucht hangt. Bovendien is het in juni lekker rustig en zijn er weinig andere toeristen.

In het najaar, in september, is het heerlijk, rustig nazomer-weer. De laatste jaren is dit de meest geschikte maand om in de doorgaans frisse Atlantische Oceaan te zwemmen. Ook deze maand is erg geschikt om te wandelen.

Zomer en winter in Noord-Portugal

In de maanden juli-augustus is het het warmst in het noorden maar ook meteen het drukst met toeristen. Soms is het zelfs te warm om activiteiten te ondernemen. Aan zee is het dan echter goed toeven. In de zomermaanden zijn er regelmatig bosbranden in het noorden.

Tussen oktober en maart kan het prachtig weer zijn maar ook hard regenen. Toch heeft ook deze winterperiode zijn charme. Bossen en tuinen blijven hun gratie houden de temperatuur is gemiddeld nog altijd zo'n 14 graden. En wat is er nu prettiger dan thuiskomen en met een goed boek of een drankje bij de open haard gaan zitten?Realtours reis door noorden van Portugal
bloemen in Noord-Portugal
wandelen bij Amarante en Vila Real, Noord-Portugal


contact - privacy - disclaimer - sitemap