Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info
Informatie
Weer
Kaart
Goedkoop
Overwinteren
Wonen en werken
Links

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Goedkoop Portugal

Goedkoop op vakantie? Zeker nu letten de meeste mensen extra op de centen. Logisch. Maar je wilt eigenlijk toch wel op vakantie. Kies voor goedkoop Portugal. Portugal is een prima vakantieland voor een betaalbare en toch luxe vakantie. Want het moet natuurlijk wel echt vakantie zijn!

Goedkoop Portugal. Enkele tips hoe je goedkoop op vakantie naar Portugal kunt:

  • boek ruim van tevoren je vlucht, auto en vakantiehuis
  • reis buiten het hoogseizoen als je niet gebonden bent aan schoolvakanties
  • zelf een reis samenstellen is vaak goedkoper

Een bijkomend voordeel van zelf samenstellen en regelen is dat je flexibeler bent en precies alles kunt boeken wat aan jouw wensen voldoet.

Goedkoop Portugal buiten het seizoen? Het voor- en naseizoen in Portugal zijn aanraders. In april-mei bloeien de zonnebloemen en veldbloemen en in het najaar is de temperatuur overdag en 's avonds nog zeer aangenaam. 

Goedkoop Portugal: slapen

Er zijn in Portugal tal van luxe maar betaalbare vakantiehuizen te vinden, die rechtstreeks worden verhuurd door de eigenaar. Doordat je geen commissie betaalt aan een reis- of verhuurorganisatie, ben je echt goedkoper uit. In Portugal huur je een boerderij of villa met een privé zwembad al vanaf € 400,- per week (hoogseizoen, 4 pers.). In het laag- en middenseizoen betaal je nog veel minder. Er is een groot verschil in prijzen tussen de verschillende regio's. Noord-Portugal is bijvoorbeeld over het algemeen goedkoper dan de Algarve.

Een andere vorm van verblijf is kamperen met de eigen tent, camper of caravan op een van de vele campings in Portugal. Dit is goedkoper maar minder luxe dan een huis huren. Als je graag wilt kamperen maar geen zin hebt om alle kampeerspullen van thuis mee te nemen, kun je op sommige campings ook een ingerichte tourcaravan of bungalowtent huren. Nog steeds goedkoop Portugal!

Goedkoop Portugal: vervoer

Eigen auto. Het is een flink eind rijden met de eigen auto maar het is goed te doen. De reis door Frankrijk en vooral het stuk door Spanje is al een prachtig onderdeel van de vakantie als je je daar op instelt. Vanaf Nederland of België rijd je gemiddeld in 2 tot 3 dagen naar Portugal.

Autohuur. Als je liever vliegt kun je overwegen om een auto te huren bij aankomst. Als je ruim van te voren boekt en goed rondshopt bij de diverse maatschapijen, hoeft dit helemaal niet zo duur te zijn. Voor autohuur zijn er veel lokale, kleine verhuurmaatschappijen met prima auto's en service. Zij hebben vaak geen eigen balie op de airport maar een contactpersoon die je op een afgesproken plek en tijdstip ontmoet. Dat werkt prima. Sterker nog, wij vinden het veel prettiger: je hebt nooit wachtrijen zoals bij grote autoverhuurmaatschappijen.

Bus. Een enkele busreis Porto, Lissabon (vanaf ca. €  144,-) of Faro of een retour is onder meer mogelijk met Eurolines. Het is echter de vraag of de busprijs en een lange busrit opwegen tegen een goedkoop vliegticket en kortere reistijd. We raden dan ook aan om de prijzen van bus- en vluchttickets goed te vergelijken!

Liften. Voor studenten en andere vakantiegangers die liever nog goedkoper reizen, zijn er diverse mogelijkheden om een lift te zoeken naar Portugal. Bijvoorbeeld via meerijden.nu.

Goedkoop Portugal: vlucht

Veel mensen denken dat het enorm duur is om naar Portugal te vliegen. En omdat ze geen zin hebben in een dagenlange autorit, valt Portugal als vakantieland af. Echter, als je ruim van te voren boekt, kun je heel voordelig vliegen. Wij vlogen bijvoorbeeld in het hoogseizoen (juli 2008) met Brussels Airlines van Brussel naar Lissabon voor slechts €  100,- per persoon (retour, incl. alle belastingen).

Ook voor een vlucht naar Portugal geldt: boek vroeg en shop rond. De kleinere vliegvelden over de grens bij Duitsland hebben ook vaak scherpe prijzen omdat je daar minder luchthavenbelasting betaalt.

Goedkoop Portugal: eten en drinken

Eten in een restaurant in Portugal is relatief goedkoop, zeker als je in lokale restaurants eet. Wij zijn altijd weer (blij) verrast door de rekening. Hoofdgerechten bestel je al voor enkele euro's en een fles streekwijn is goedkoper dan frisdrank. Het is per streek en restaurant natuurlijk verschillend maar wij hebben zeer vaak (uitgebreid) gegeten in Portugal voor nog geen € 10,- euro per persoon.

Zelf koken in Portugal is niet zo heel veel goedkoper dan uit eten gaan. Brood, lokale groenten en fruit zijn vaak goedkoop maar andere producten in de supermarkten schelen niet zo heel erg veel met de prijzen in Nederland en België.

Goedkoop Portugal: reis zoeken en boeken

Als je de vrijheid hebt om op vakantie te gaan wanneer je wilt en op korte termijn kunt vertrekken, zijn er leuke aanbiedingen en last-minutes te vinden op het Internet. Zowel voor zonvakanties, stedentrips als overwintervakanties op Madeira of in de Algarve. Goedkoop Portugal moet lukken!

 

contact - privacy - disclaimer - sitemap