Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info
Informatie
Weer
Kaart
Goedkoop
Overwinteren
Wonen en werken
Links

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Overwinteren in Portugal

Veel Nederlanders en Belgen vinden de herfst en winter met de regen, wind en koude niet de prettigste seizoenen. Ze boeken daarom een reisje naar de zon om even bij te komen. Sommigen hebben de tijd om wat langer te genieten van de zon in het zuiden en kiezen voor overwinteren. De Spaanse costas zijn erg in trek om te overwinteren maar overwinteren in Portugal is ook populair, vooral bij Noord-Europeanen.

Waar overwinteren in Portugal

Portugal biedt betaalbare mogelijkheden om de winter door te brengen in een aangenaam klimaat. De populairste streek om te overwinteren in Portugal is de Algarve maar ook de Alentejo (de streek boven de Algarve) en het eiland Madeira trekken overwinteraars vanwege het prettige klimaat.

De Algarve is het warmste en droogste deel van Portugal. Dankzij het Middelandse zeeklimaat zijn de winters mild en de zomers niet extreem warm. In de zomer ligt de temperatuur rond de 28 tot 30 graden. In de maanden januari en februari is de gemiddelde temperatuur 16 tot 17 graden en schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag. Samen met het feit dat het in de Algarve maar 50 tot 60 dagen per jaar regent, is de Algarve een heerlijke plek om te overwinteren.

De kust van de Algarve is ongeveer 180 kilometer lang en biedt een behoorlijke verscheidenheid aan strand en kust. Ten oosten van Faro zijn de stranden wat breder en langgerekter, ten westen van Faro worden ze ruiger en vind je prachtige rotsformaties en hoge kustwanden.

Overwinteren Algarve

De Algarve biedt talloze mogelijkheden om te overwinteren in Portugal. In een eigen appartement of vakantiehuis. Of met de caravan of camper. Je kunt de eigen caravan naar Portugal rijden maar je kunt ook een volledig ingerichte caravan in de Algarve huren om te overwinteren.

Veel eigenaren hanteren speciale prijzen om te overwinteren in Portugal. Het beste informeer je bij de eigenaar van het betreffende vakantiehuis Algarve. Enkele vakantiehuizen die wij kennen waar je kunt overwinteren in Portugal:

Carvoeiro
Overwinteren Algarve in vakantievilla met zwembad, CarvoeiroVila Oleander (6 pers.) is een luxe vakantievilla met zwembad in de Algarve. Vila Oleander ligt in een rustige omgeving vlakbij de badplaats Carvoeiro en biedt luxe, privacy en een fantastisch uitzicht op de groene omgeving. Van januari tot en met maart gelden er speciale prijzen bij verblijf langer dan 2 weken. Meer info: vakantievilla met zwembad Algarve.

Carvoeiro
Overwinteren in vakantiewoning Algarve Casa do FarolCasa do Farol (6-8 pers.). Onder de vuurtoren van Carvoeiro met prachtig uitzicht op zee en de vuurtoren en met alle faciliteiten zoals restaurants en winkels dichtbij. Richtprijs overwinteren in Portugal: 1000 Euro per maand exclusief stookkosten. Meer info: vakantiewoning Algarve met zwembad.

Lagos
Overwinteren Algarve in appartementencomplex in LagosMarina de Lagos (4 pers.). Dit appartement Lagos ligt in een kleinschalig appartementencomplex in de jachthaven van Lagos. Alle faciliteiten zoals winkels, restaurants en cafes liggen op loopafstand. Het brede zandstrand ligt op 10 minuten wandelen. Richtprijs overwinteren in Portugal: 1160 Euro per maand.
 

Overwinteren Alentejo 

De Alentejo is de streek boven de Algarve. Ook hier kunnen de temperaturen in de winter oplopen tot een zeer aangename 20 graden. De streek is heuvelachtig met olijfboomgaarden en kurkeiken.

Veel eigenaren hanteren speciale prijzen om te overwinteren in Portugal. Het beste informeer je bij de eigenaar van het betreffende vakantiehuis Alentejo. Enkele vakantiehuizen die wij kennen waar je heerlijk kunt overwinteren en je je thuis zult voelen:

Aldeia do Rouquenho
Overwinteren in vakantiewoning Alentejo o Vale da MudancaO vale da Mudança (4 pers.). Midden in de heuvels van de Alentejo ligt een prachtig, modern vakantiehuis Alentejo. Hier vindt u rust, ruimte en privacy en hebt u een heerlijk uitzicht vanaf alle kanten van het vakantiehuis. Richtprijs overwinteren in Portugal: 1275 Euro per maand. Meer info: vakantiehuis Alentejo.


Castelo de Vide

Overwinteren Portugal in Quinta do Pomarinho, AlentejoQuinta do Pomarinho heeft verschillende huisjes en een camping op een prachtig terrein van 25 hectare, midden in een natuurpark in Alto Alentejo. U kunt hier vanaf 2 personen terecht. Heerlijk onbezorgd overwinteren en genieten van de winterzon kan in dit paradijs voor rustzoekers, kunstenaars, natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Kijk voor meer informatie: Vakantiehuis Alentejo.
 

Hoe overwinteren in Portugal

Als je met eigen vervoer wilt gaan of zelf een goedkope vlucht Portugal en losse accommodatie wilt boeken, kun je heel goed een particulier vakantiehuis huren. Veel vakantiehuizen in de Algarve, in de Alentejo en op Madeira verhuren hun huis tijdens de winter voor langere periodes. Voor het overwinteren in Portugal hanteren ze speciale tarieven (zie hierboven voor enkele aanbieders).

Daarnaast is er nog en andere, zeer goedkope mogelijkheid: overwinteren op een camping Portugal. De Algarve biedt volop mogelijkheden om te overwinteren met de caravan of camper. Je kunt de eigen caravan of camper naar Portugal rijden maar je kunt ook een volledig ingerichte caravan in de Algarve huren om te overwinteren.

Verder zijn er veel touroperators en reisorganisaties die speciale reizen voor overwinteren in Portugal aanbieden. Dit zijn echter vaak geen reizen voor langere periodes dan ca. 1,5 maand.

Overwinteren via reisorganisatie

Overwinteren aan de Algarve. Al weer voor het derde jaar brengt Girassol Vakanties haar succesvolle overwinteringsbrochure op de markt. Ook dit jaar zijn zij er weer in geslaagd een aantal luxe accommodaties voor zeer lage prijzen onder contract te nemen.

Gids overwinteren in Portugal

Dominicus heeft een aardig boek uitgegeven over overwinteren in Spanje & Portugal. Het is speciaal bedoeld voor mensen die met de camper, caravan of tent willen overwinteren. In het boek staan adressen, tips en verhalen van overwinteraars. Het boek over overwinteren is alleen momenteel niet leverbaar. Wellicht kun je nog ergens een tweedehands exemplaar op de kop tikken.Overwinteren Portgual in vakantiehuis Algarve
Luxe vakantievilla Algarve met zwembad


contact - privacy - disclaimer - sitemap