Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Kinderen
Golf
Cultuur
Steden
Natuur
Strand
Eten
Uitgaan
Wellness
Sport en actief
Rondreizen

Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Golf Portugal

Golf Portugal is populair. Portugal is een van de meest favoriete golfbestemmingen in het zuiden van Europa. In het zuiden van Portugal is de kust van de Algarve bezaait met prachtige golfbanen waar u het hele jaar door kunt golfen. In de wintermaanden zijn er vaak speciale lidmaatschappen mogelijk.  Rondom Lissabon liggen uitstekende golfbanen midden in de prachtige natuur aan de kust. Een greep uit de meer dan 65 golfbanen in Portugal:

Golf Portugal 

Golf Portugal - Algarve

 • Golf Portugal Algarve: San Lorenzo bij Almancil. Het is niet vreemd dat deze golfcourse uitgeroepen is tot één van de topbanen van Europa. De 18 holes baan strekt zich uit over een licht glooiend landschap en gaat langs zee en door een pijnbomenbos.
 • Golf Portugal Algarve: Pinheiros Altos ligt vlakbij Faro en tegen het Nationaal park van de Ria Formosa aan. Het is een uitdagende golfbaan vanwege zijn afwisselende holes. Er gaan 9 holes over glooiende zandondergrond, en 9 holes door heuvels met meertjes die obstakels vormen voor de golfers.
 • Golf Portugal Algarve: Quinta do Lago ligt 15 km. van Faro vandaan en bestaat uit een noord en zuid gedeelte met elk 18 holes. Het zijn beide topbanen op een prachtige plek met onder meer waterrijke holes. De uitzichten vanaf de golfbaan zijn geweldig.
 • Golf Portugal Algarve: Palmares bij Lagos is één van de meest verrassende en afwisselende golfbanen in de Algarve. Hier kun je golfen midden in de mooie natuur van heuvelachtige valleien, cypressen, palmen en uitzichten op de baai van Lagos.

Meer informatie over golfbanen, prijzen, adressen en routebeschrijvingen in de Algarve vind je op Portugal Golf (Engelstalige website). Zij beschrijven meer dan 20 golfbanen in de Algarve.

Golf Portugal - Lissabon en Costa de Lisboa

 • Golf Lissabon: Clube de Golf do Estoril is een van de bekendste golfbanen van de streek. Al 20 keer vonden hier de Open Portugese Kampioenschappen plaats. De mooie golfbaan wordt omringd door  eucalyptusbomen, dennenbomen en mimosa. Meer info golf Lissabon: Estoril Golf Club (Engelstalige website).
 • Golf Lissabon: Quinta da Marinha Golf is een spectaculaire en uitdagende golfbaan ten westen van Cascais, op 30 minuten van Lissabon airport. De baan strekt zich uit over duinen, langs watertjes en rotspartijen en ligt midden in het natuurpark van Sintra-Cascais. Elke hole is ingepast in de natuurlijke omgeving van duinen, bos of open kustlandschap. Vanaf de golfbaan heeft u prachtige vergezichten op de zee aan de kust en de heuvels in het binnenland. De wind maakt het lastig maar interessant. Meer info golf Lissabon: voor het hotel Quinta da Marinha en voor de golfbaan Oitavas Dunes (Engelstalige websites).
 • Golf Portugal Lissabon: Lisbon Sports Club ligt 20 km. ten westen van Lissabon. Het biedt 18 holes waarvan de eerste 9 lijken op een Schotse golfcourse. Rust, ruimte en prachtige natuur is wat deze golf Lissabon biedt.
 • Golf Portugal Lissabon: Belas Clube do Campo ligt ten westen van Lissabon, door de heuvels beschut tegen de wind. De 18-holes golfcourse biedt een prachtige groene baan in een natuurlijke omgeving met uitzicht op het Pena paleis van Sintra.
 • Golf Lissabon: Penha Longa Club heeft spectaculaire uitzichten op de Serra da Sintra. Penha Longa Atlantic is een 18 holes golfbaan, Penha Longa Monastry heeft 18 holes. Meer info golf Lissabon: Penha Longa (Engelstalige website).
 • Golf Lissabon: Pestana Beloura Golf ligt tussen Estoril en Sintra. Het is een uitdagende 18-holes golfcourse die voor golfers van alle niveaus aantrekkelijk. Een gevarieerd landschap met meertjes, stroompjes, bomen, planten en bloemen.
 • Golf Portugal Lissabon: golfen midden in een groot groen park met uitzicht op de stad kan in het centrum van Lissabon op de 9-holes golfcourse van Clube de Golfe do Paço do Lumiar.

Golf Portugal - Costa da Prata 

 • Golf ten noorden van Lissabont: Praia Del Rey Golf & Country Club, gekozen tot 11de beste golf course van Europa. U kunt onder meer verblijven in uw eigen luxe villa op golfterrein.
 • Golf Portugal Zilverkust: Campo Real Golf & Natureza ligt 45 km. ten noorden van Lissabon. 
 • Golf ten noorden van Lissabont: Clube de Golf do Vimeiro is een uitdagende 9-holes baan op de oevers van een rivier met prachtig uitzicht op de oceaan, kliffen en groene heuvels.

Golf Portugal - Alentejo

 • In de Alentejo ligt slechts één golfbaan. Club de Golf d'Ammaia ligt ten oosten van Marvão in Parque Natural da Serra de São Mamede. Het is een heuvelachtige golfcourse met 18 holes.

Golf Portugal - Beiras

 • De eerste van de twee golfbanen in de Beiras is Golfe Montebelo. Deze golfbaan in de omgeving van Viseu heeft mooie uitzichten op de bergen van de Serra da Estrela. Er zijn twee gescheiden banen met elk 9 holes.
 • De tweede golfbaan in Beiras is Curia Golfe in Curia. Het Grande Hotel da Curia is tevens een kuuroord. De 9-holes baan is niet te lastig en naar men zegt, prettig om te spelen.

Golf Portugal - Noorden

 • De Amarante Golf Club (18 holes) ligt in de bergen en biedt spectaculaire vergezichten. Deze golfbaan ligt in het gebied van de Douro.
 • De oudste club van Portugal, Porto Golf Club (18 holes), ligt in Espinho, in de buurt van Porto.
 • In Ponte de Lima in de Minho ligt Axis Golfe, een 18-holes golfbaan in de heuvels met prachtige uitzichten.
 • Een andere golfbaan in het noordwesten ligt in Esposende. Barca Golf Club (9 holes) die lijkt op een Nederlandse vlakke baan
 • De enige golfbaan in Trás-os-Montes, in het noordoosten van Portugal, is Vidago Golf (9 holes). Van deze kleine club is het overgrote deel van de lokale bevolking lid!

Golf Madeira

 • Palheiro Golf is één van de twee golfbanen op het eiland Madeira. De golfbaan ligt op een eeuwenoud landgoed en kijkt uit over Funchal en de levendige haven van deze hoofdstad van Madeira.
 • Santo da Serra Clube de Golf ligt ook op het subtropische eiland Madeira. Palmbomen, uitzicht op zee en op rotsachtige eilandjes voor de kust, groene bergen op de achtergrond... dit is echt golfen in het groen.
 • Op het eiland Porto Santo ligt één golfbaan: Porto Santo Golfe. Deze golfbaan heeft de inheemse plantensoorten en aanwezige meertjes harmonieus opgenomen in de golfcourse. Dit gecombineerd met uitzichten op de kustlijn maken deze golfbaan een heerlijke plek om een balletje te slaan.

Golf Azoren

 • Azalea Golf Course heeft drie golfbanen van elk 9 holes. De fairways zijn breed en de baan kijkt uit op de zee en de bergen in de omgeving. De golfbaan bevindt zich in Batalha op het eiland São Miguel.
 • Golf course Cedars in Furnas ligt vlakbij het beroemde Lagoa das Furnas, midden tussen vele Japanse cederbomen. De golfbaan ligt in Furnas op het eiland São Miguel.
 • Ilha Terceira Clube de Golfe ligt op het eiland Terceira. De golfbaan heeft hellingen en en een bloemenpracht van azalea's en hortensia's. De baan heeft 18 holes.

Meer informatie over golfclubs in Portugal vind je op de Engelstalige website Portugalgolfcourses.info

contact - privacy - disclaimer - sitemap