Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Kinderen
Golf
Cultuur
Steden
Natuur
Strand
Eten
Uitgaan
Wellness
Sport en actief
Rondreizen

Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Kinderen in Portugal

Wij hebben de ervaring dat Portugal een heerlijk land is om met kinderen op vakantie te gaan. De Portugezen zijn ontzettend vriendelijk en lief voor kinderen. Het is volkomen normaal om je kinderen overal mee naar toe te nemen en dat is prettig. In andere landen word je nog wel eens een restaurant uitgekeken. Dat overkomt je in Portugal niet!

Ideaal vakantieland voor kinderen

Het mooie van Portugal dat je een prima combinatie kunt maken van water, cultuur en natuur. De zee, rivieren en meren bieden overal mogelijkheden om onder meer te snorkelen, bodyboarden, zwemmen, waterfietsen en kajakken.

Een dagje aan het water kun je bijvoorbeeld afwisselen met:

  • een bezoek aan een klooster waar ze heerlijk kunnen ronddwalen
  • een wandeling in de bergen: kijk op Youtube voor een kort filmpje over met kinderen Portugal
  • een bezoekje aan een grot of waterval
  • een wandeling door een dorpje of stad met nauwe straatjes
  • een bezoek aan een leuk museum voor kinderen
  • een bezoek aan een van Portugal's atrractieparken, dierentuinen en waterparadijzen

In het hoofdmenu, onder activiteiten Portugal vind je per streek ook uitstapjes met kinderen.

Georganiseerde reizen met kids in Portugal

Ezeltocht in noord-Portugal met SNP Noord-Portugal met de kids. Naar Portugal met SNP reizen: SNP biedt onder meer een 8-daagse trektocht met ezels door Trás-os-Montes in het noorden van Portugal. Rust, ruimte, historische stadjes, gastvrije bevolking en overnachten in kleine dorpjes.

 Kindvriendelijke vakantiehuizen in Portugal

Quinta Antes o Vento Zilverkust Quinta Antes o Vento is een super kindvriendelijke plek voor kinderen boven Lissabon met o.a. appartementen, een Mongoolse yurt en een houten Zuid-Afrikaanse woning. Volop vermaak in alle ruimte en vrijheid: kampvuur, dieren, trampoline, water, ezelrijden, spelen in de natuur, verven, speurtocht en nog veel meer.     Ezel in Portugal
Quinta Laranja costa de prata Quinta Laranja is een vakantiehuis aan de Costa de Prata, aan de westkust boven Lissabon. Het is speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen. Er is onder meer een groot omheind zwembad, indianendorp, trampoline en voetbalveldje en natuurlijk andere kinderen om mee te spelen! Ideale vakantieplek voor kids in Portugal
Termas da Azenha paradijs voor kinderen in Portugal Termas da Azenha is een oude spa aan de kust ten zuidwesten van Coimbra. De spa is omgebouwd tot een vakantieparadijs voor gezinnen met kinderen. Hutten bouwen, ravotten, zwemmen, theater, verkleden, muziek, tafeltennissen, sport en spel. Juli: vooral tieners. Augustus: jongere kinderen.   Kinderen in Portugal
Camping en appartementen Cerejeira bij Tomar Quinta da Cerejeira ligt ten noordoosten van Lissabon (ca. 1,5 uur rijden) in het groene hart van Portugal. Met camping, appartementen, zwembad, jeugdhonk, creatieve activiteiten en stuwmeer in de buurt. In de zomer kunnen de kinderen heerlijk met elkaar spelen. stuwmeer Castelo de Bod bij Tomar

Aandachtspunten met kids op vakantie

Als je met kinderen reist, is het altijd zoeken naar een middenweg tussen wat de kids leuk vinden en wat je zelf wilt zien en doen. Onze ervaring is dat, als je je kinderen van jongs af aan van alles laat zien en beleven, je met z'n allen een leuke vakantie beleeft. Natuurlijk moet je je aanpassen en sommige dingen doseren.

Kinderen worden niet blij van uren in de hete zon in Lissabon rondzwerven maar cultuur kan wel heel leuk zijn. In Portugal zijn bijvoorbeeld de kloosters (waaronder het klooster van Tomar) een topplek om naartoe te gaan. Hier geen strenge suppoosten en overal hekjes die je de toegang verbieden maar een doolhof van gangetjes, pleinen en fonteinen. Onze kinderen vonden dit fantastisch in Portugal! Als we enkele dagen niet naar een klooster of kerk waren geweest, werd er (serieus) op de achterbank om geschreeuwd: "wij willen een klooster..."

Wandelen met kinderen

Ook wandelen en liefde voor de natuur kun je opbouwen en overbrengen. Kleine wandelingetjes als ze klein zijn en langere tochten als ze groter worden. Neem wel altijd voldoende water, eten en lekkers om ze energie te geven en bezig te houden. Dat werkte bij ons tenminste altijd goed. Gezellig picknicken onderweg op een rots of aan de rivier is altijd leuk. We hebben in de loop der jaren kilometers dammetjes gebouwd denk ik!

We willen niet beweren dat alle kinderen wandelliefhebbers worden als ze het van kleins af aan aanleren. Maar nooit wandelen omdat je denkt dat ze nog te klein zijn of het niet leuk vinden, helpt in ieder geval niet. Bij ons werkte het gelukkig wel: mede op verzoek van onze kids maken we inmiddels, nu ze groter zijn, meerdaagse huttentochten door ruige landschappen en hoge bergen.

Eten met kinderen

Het eten in Portugal is eenvoudig en vrij puur. Gegrilde vis is gegrilde vis en geen met saus overgoten schotel bijvoorbeeld. De verschillen in regionale keuken zijn groot maar er is altijd wel iets lekkers te bestellen voor de kids. Een stoofpotje, stukje vlees of vis met aardappelen of frietjes.

Voor het ontbijt en de lunch hoef je je geen zorgen te maken, dat is voor kinderen en ook volwassenen een feest! In de vele pastelaria's vind je zowel zoete gebakjes, cakejes en snacks als hartige taartjes, samosas en belegde broodjes. Elk dorp heeft zijn eigen typische broodjes die altijd prima smaken.Paardrijles voor kinderen, Beiras, Portugal
Kinderen schrijven ansichtkaarten
Kinderen spelen met de golven, Portugal
Glijbanen van een zwemparadijs in Portugal


contact - privacy - disclaimer - sitemap