Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Kinderen
Golf
Cultuur
Steden
Natuur
Strand
Eten
Uitgaan
Wellness
Sport en actief
Rondreizen

Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Steden Portugal

Enkele belangrijke steden Portugal zijn Lissabon, Porto en Coimbra. Toeristisch gezien zijn het alle drie interessante en plezierige steden om te bezoeken.

Steden Portugal - Lissabon

Van alle steden Portugal is Lissabon de meest bekende. Lissabon leent zich uitstekend voor een stedentrip van enkele dagen. Vanuit Nederland, België of Duitsland is het slechts enkele uren vliegen naar deze hoofdstad van Portugal.

Lissabon is een charmante wereldstad aan de Taag. Lissabon heeft zowel brede boulevards, grote pleinen en fraaie stadsparken als Middeleeuwse stadsdelen met smalle, kronkellige straten en steegjes. De stad rijk aan culturele bezienswaardigheden, goede restaurants en uitgaansmogelijkheden. Ook in de omgeving van Lissabon kun je prachtige kloosters, monumenten en andere historische bezienswaardigheden bezoeken. Per tram of metro is de stad heel goed bereikbaar.

Als je het stadsleven af wilt wisselen met een dagje rust en ontspanning, kan dat heel goed. Lissabon ligt vlakbij zee en je kunt een stedentrip gemakkelijk combineren met een dagje strand.

Kijk op vakantiehuis Lissabon voor een trendy appartement Lissabon of een vakantiewoning net daarbuiten.

Steden Portugal - Porto

Ook Porto, in het noorden van Portugal, leent zich prima voor een stedentrip. Vanuit Nederland, België of Duitsland is dit nog korter vliegen dan naar Lissabon. Porto is goed te combineren met Coimbra als je deze stad ook zou willen zien tijdens een korte stedentrip. Met een huurauto rijd je vanaf Porto binnen anderhalf uur naar Coimbra. Meer steden Portugal bezoeken in één vakantie is gemakkelijk te doen.

Porto is een prettige stad die aan de rivier de Douro ligt. Aan de oevers van Porto kun je heerlijk eten en aan de overkant, in Vila Nova da Gaia, zijn tal van Porthuizen waar je de beroemde Port van Porto kunt proeven. In Porto kun je zowel prachtige oude katedralen en andere historische gebouwen zien als staaltjes van moderne architectuur. Een voorbeeld van een modern gebouw is het concertgebouw van de Nederlandse architect Rem Koolhaas, Casa da Música. Porto is met zijn haven een belangrijk handelscentrum voor Portugal.

Steden Portugal - Coimbra

Coimbra is de oudste universiteitstad van Portugal, gelegen aan de rivier Mondego. Het is een vriendelijke stad met veel smalle keienstraatjes. In de oude binnenstad van Coimbra staat de universiteit van Coimbra uit de 12de eeuw. De universiteit heeft onder meer een indrukwekkende bibliotheek met meer dan 300.000 boeken. Coimbra wordt beschouwd als het intellectuele centrum van Portugal. Vlakbij Coimbra, in Conimbriga, liggen de oudste Romeinse opgravingen van Portugal, uit de 9de eeuw voor Christus.Coimbra Universiteit
Alcobaca klooster, Portugal
Paleis van Sintra


contact - privacy - disclaimer - sitemap