Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Kinderen
Golf
Cultuur
Steden
Natuur
Strand
Eten
Uitgaan
Wellness
Sport en actief
Rondreizen

Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Strand in Portugal

De zuidwestkust van de Algarve biedt prachtige stranden midden in een natuurpark. Zon en zee horen bij Portugal. In Portugal ontbreekt het niet aan strand want de Costa Portugal, de kustlijn aan de Atlantische Oceaan, is maar liefst 832 kilometer lang! Van de costa Portugal zijn de stranden in de Algarve en die van Cascais, ten westen van Lissabon, het meest bekend.

De zee en de stranden aan de costa Portugal zijn zeer gevarieerd. Naar welke costa Portugal je het beste heen kunt gaan, hangt af van wat je zoekt: een strand in Portugal waar je goed kunt surfen; een rustig privéstrandje; een levendig druk strand in Portugal of een speciaal plekje met een rustige zee voor de kids. Wat je ook zoekt, costa Portugal heeft het allemaal! Hieronder geven we per streek een paar willekeurige suggesties voor een costa Portugal.

Strand in Portugal - Algarve

In de Algarve vind je smalle strandjes tussen spectaculaire rotsen maar ook brede zandstranden achter hoge duinen. De stranden in het oosten zijn relatief wat rustiger, die in het westen zeer populair (vooral in de zomer). De costa Portugal in de Algarve, een greep:

Strand zuidoost Algarve

Dit deel van de costa Portugal is relatief rustiger. Vanwege de vele natuurgebieden in het oosten van de Algarve, zijn er prachtige stranden te vinden. Pont van Tavira naar Ilha de Tavira in het oosten van de Algarve, costa Portugal

 • Praia Verde, met een kalme zee en schaduw van palmbomen is dit strand populair bij gezinnen met kinderen (tegen Spaanse grens aan, zuidkust Portugal).
 • Praia da Ilha de Tavira, het strand op het eiland voor de kust van Tavira waar je met een pontje naartoe kunt (bij Tavira, zuidkust Portugal).

Strand zuidwest Algarve

De stranden in het zuidwesten zijn relatief drukker dan die in het zuidoosten. Dat is niet voor niets want deze costa Portugal heeft prachtige rotsformaties en mooie zandstranden.Costa Portugal: strand met de typische rotspartiijen in de Algarve

 • Praia de Dona Ana, een van de meest gefotografeerde stranden van de Algarve dankzij de 'gouden' rotsformaties (Lagos, zuidkust Portugal).
 • Praia da Rocha, Portimão, een van de beroemdste stranden vanwege het bruisende nachtleven aan de boulevard.
 • Praia da Marinha, twee stille stranden, weggestopt tussen torenhoge rotswanden waar je goed kunt snorkelen.
 • Praia de Figueira, Salema. Een prachtige zandstrook, populair bij surfers en duikers.
 • Meia Praia, een populair, druk strand met vele watersportmogelijkheden (Lagos, zuidkust Portugal).
 • Praia do Anção, waar bekende personen komen om 'gezien' te worden (ten westen van Faro, zuidkust Portugal).

Strand west-Algarve

De zuidwestkust van de Algarve biedt prachtige stranden midden in een natuurpark. Vaak is het hier aan de Costa de Vicentina wat rustiger, zelfs op de plekken die bekend zijn vanwege de goede golven om te surfen.Surfplek in het zuidwesten van Portugal, strand van Arrifana

 • Praia de Odeceixe, klein en mooi met goede mogelijkheden om te zwemmen en surfen (Odeceixe, westkust Portugal).
 • Praia Arrifana, een mooi zandstrand tegen hoge kliffen aan. Een van de mooiste plekken om te bodysurfen of bodyboarden (bij Arrifana, westkust Portugal).
 • Praia do Amado, een andere populaire en beroemde surfplek (ten zuiden van Carrapateira, westkust Portugal).
 • Praia da Bordeira, ook bekend als Praia Carrapateira, een breed zandstrand achter duinen (ten noorden van Carrapateira, westkust Portugal).

Strand Alentejo

Aan de kust van de Alentejo vind je brede witte stranden, een azuurblauwe zee en enkele natuurbebieden. De costa Portugal in de Alentejo, een greep:Porto Covo in het kustgedeelte van de Alentejo, super strandplek voor kinderen

 • Praia Porto Covinho, in een rustige baai met rotsen en een azuurblauwe zee kun je heerlijk zwemmen en zonnebaden. Ideaal voor kinderen (Porto Covo).
 • Praia Santo André, een prachtige rustige plek met een enorm breed strand in een natuurgebied. Aan de ene kant de zee met flinke, krachtige golven en aan de andere kant de rustige lagune (Lagua de Santo André).
 • Praia do Malhão, een prachtig strand, rotsachtige duinen, een wilde zee en nauwelijks bebouwing. Te bereiken over een niet-verharde weg (7 km. ten noorden van Vila Nova de Milfontes).

Strand in Portugal - Lissabon regio

Afhankelijk van het strand vind je rond Lissabon zowel een wilde zee met hoge golven als een rustige zee met idyllische witte zandstrandjes. De costa Portugal rond Lissabon, een greep:

Costa da Caparica / Setúbal eiland

Ten zuiden van Lissabon op het eiland Setúbal, vind je veel stranden en veel inwoners van Lissabon, die hier graag vertoeven in het weekend. Op een kleine 20 minuten rijden vanaf Lissabon ligt de Costa da Caparica (Costa de Caparica) met 8 kilometer zandstrand. Hoe zuidelijker je langs de westkust van het eiland gaat, hoe rustiger en natuurlijker de stranden en kust worden. In de zomer loopt er een treintje langs de westkust en kun je op 20 plaatsen in- en uitstappen.Op het eiland Setubal onder Lissabon vind je helder water en witte zandstranden, ideaal voor kinderen

 • Nova Praia, een mooi, relatief smal zandstrand met rustige zee en moderne strandtent. Binnen 20 minuten bereikbaar vanaf Lissabon (Costa da Caparica, westen eiland Setúbal).
 • Praia do Meco, een prachtig breed zandstrand achter de duinen met goede visrestaurantjes (Aldeia do Meco, westen Setúbal).
 • Sesimbra, met een boulevard, een prachtige baai en een kalme azuurblauwe zee (Sesimbra, zuiden eiland Setúbal). Costa Portugal: zeer geschikt voor kinderen.
 • Praia Anixa, bij het kleine dorpje Portinho da Arrábida. Een klein zandstrandje met verdwaalde rotsen en keien waar veel Portugese families komen. Goede restaurantjes (Portinho da Arrábida, zuiden eiland Setúbal). Costa Portuga:l zeer geschikt voor kinderen.
 • Praia Coelhos, een azuurblauwe zee met een breed wit zandstrand met rieten parasols en een zandbank waar je naartoe kunt met de kano of waterfiets (aan de kustweg van Setúbal stad naar Sesimbra). Costa Portugal: zeer geschikt voor kinderen.

Costa de Lisboa

Ten westen van Lissabon vind je een aantal populaire badplaatsen en surfplekken. Vanaf het uiterste westpunt naar boven, worden de stranden rustiger en natuurlijker.Praia do Guincho in het westen van Portugal bij Ericeira, plek van Wereld Surf Kampioenschappen

 • Praia do Guincho, het (wind)surfparadijs van Portugal met wilde hoge golven. Voor zwemmers en beginnende surfers wel gevaarlijk vanwege de onderstroom (costa Portugal, Cascais).
 • Praia da Ribeira da Cascais, het grote, brede stand van de drukke badplaats Cascais (Cascais).

Hoe meer je de costa Portugal naar boven af gaat vanaf Cascais, hoe rustiger de stranden aan dit kustgedeelte van Portugal worden. De zee is op sommige plekken zeer geschikt om te bodysurfen of bodyboarden.

 • Praia da Ribeira de Ilhas, een beroemde surfplek waar regelmatig het World Championship Surfing worden gehouden (ten noorden van Ericeira).
 • Praia de São Lourenço, een prachtig ongerept en rustig strand (costa Portugal ten noorden van Ericeira).
 • Praia Grande, een breed wit zandstrand waar het meestal vrij druk en levendig is. Hier worden ook wel 'heats' van het European Surfing Championship gehouden. Er is ook een zwembad van 102 meter lang met zeewater (Costa Portugal 12 km. ten westen van Sintra).
 • Praia das Maçãs, een klein strand bij een levendige badplaats met restaurants en winkeltjes (Costa Portugal ten westen van Sintra).

Strand in Portugal - Beiras

In de Beira Litoral vind je de Costa Prata (Zilverkust) met brede stranden en een wat minder kalme zee die zich heel goed leent om te watersporten. De costa Portugal in de Beiras (midden Portugal), een greep:

Costa de Prata, Zilverkust

De Costa de Prata in Portugal loopt ruwweg van Peniche tot onder Porto.Surfboarden Portugal, een hele club op weg om te bodyboarden in Peniche

 • Praia Baleal, met goede golven om te kite-surfen, surfen of bodyboarden. Omdat de golven vrij voorspelbaar zijn, is dit ook een prima plek om het te leren (ten noorden van Peniche).
 • Praia São Martinho do Porto, met een kalme zee in een rustige baai een van de betere plekken langs de westkust voor kinderen (São Martinho do Porto).
 • Praia de Quiaios, een breed, rustig zandstrand met goede zwem- en surfmogelijkheden (ten noorden van Figueira da Foz).
 • Praia de Cabedelo, een drukke maar fantastische surfplek (Costa Portugal, 4 km. van Figueira da Foz).
 • Praia de Buarcos, een karakteristiekere surfplek (Costa Portugal, ten noorden van Figueira da Foz). 

Strand in Portugal - noorden

In de Minho vind je de costa Verde (groene kust) met rustige, verlaten strandjes en iets kouder zeewater. De costa Portugal in het noorden, enkele suggesties:

Costa Verde

Op veel stranden aan de Costa Verde zijn prima mogelijkheden om te watersporten.

 • Praia de Ofir, een mooi, schoon, breed zandstrand achter zandduinen (Costa Portugal, Esposende).
 • Praia do Cabedelo, een van de mooiste en charmantste stranden van de Minho (Costa Portugal, Viana do Castelo).
 • Praia da Forno en Praia de Nossa Senhora da Guia met een kalme zee heel geschikt voor kleine kinderen (Vila do Conde).

De costa Portugal wordt vooral in de zomermaanden juli en augustus druk bezocht. In juli overwegend door buitenlandse toeristen en in augustus door de Portugezen, die dan vakantie hebben. Maar ook in deze zomermaanden kun je aan de costa Portugal rustige strandjes vinden. De lokale tourist office kan je vaak ook wel tips geven over de costa Portugal.

Zonvakantie Portugal

Als je een zonvakantie Portugal zoekt inclusief vlucht en accommodatie, kijk dan eens bij Cheaptickets.nl. Zij bieden reizen aan naar onder meer de Algarve, Lissabon en Porto.



Baai en strand bij Porto Covo, Alentejo, costa Portugal
Zee en strand Lago St Andre, Costa Portugal
Lounchen op het strand bij Aldeia do Meco, Costa Portugal
Costa Portugal, westkust Algarve, ideaal om te bodyboarden en bodysurfen
Costa Portugal op Setubal eiland, azuurblauwe zee en witte stranden
Costa Portugal, het strand bij Arrifana


contact - privacy - disclaimer - sitemap