Stedentrip Lissabon, Coimbra, Porto

Portugal is een land met een gastvrije bevolking, een prettig klimaat en prachtige steden. U kunt kiezen voor een stedentrip Lissabon, Coimbra of Porto maar u kunt een bezoek aan deze drie historische steden ook prima combineren. Ze liggen op relatief korte afstand van elkaar.

De hoofdstad Lissabon biedt een schat aan cultuur in de stad zelf maar ook in de directe omgeving met kloosters en paleizen. Coimbra is een oude universiteitstad met een prachtig oud centrum. Porto is de stad van de Port maar ook de stad waar de rivier de Douro doorheen loopt en waar je heerlijk kunt rondslenteren.
 

Stedentrip Lissabon, Porto, Coimbra

Neckermann Reizen heeft een goed aanbod voor een stedentrip Lissabon of stedentrip Porto. Betaalbare hotels met Zoover beoordelingen. Met het vliegtuig of eigen vervoer kunt u zelf invullen. Neckermann reizen Lissabon
Riksj Travel stedentrip Portugalq Riksjatravel biedt een 10-daagse stedentrip Portugal naar Porto, Coimbra en Lissabon. Inclusief huurauto en sfeervolle accommodaties, exclusief vlucht.
Girassol stedentrip Lissabon en Porto Bij Girassol kun je een stedentrip Portugal boeken. Naar Lissabon, Coimbra of Porto. Of een combinatie van meer steden. Met vlucht, vervoer en verschillende accommodaties.
Kras stedentrip Lissabon Met Kras.nl kun je heel betaalbaar het charmante Lissabon ontdekken. De beoordelingen van alle stedentrips naar Lissabon zijn zeer goed. Inclusief vlucht, luxe verblijf en ontbijt.

 

Stedentrip Lissabon

Lissabon is een charmante stad met een rijk historisch verleden. U kunt er heerlijk rondslenteren door oude wijken en smalle straatjes. Binnen Lissabon kunt u zich prima met de tram of bus verplaatsen. De stad heeft vele mooie pleinen waar u kunt genieten van het stadsleven of een heerlijke Portugese koffie kunt drinken. Er zijn veel kleine koffietentjes in de stad. Een stedentrip Lissabon biedt u een schat aan cultuur en als u in de stad verblijft proeft u het echte Portugese stadsleven.

In Lissabon zelf vindt u vele bijzondere culturele bezienswaardigheden zoals kloosters, monumenten, musea en kastelen. Ook in de directe omgeving van Lissabon liggen veel paleizen en kloosters. Veel daarvan staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de oude wijken vindt u veel fado restaurants. Lissabon is de bakermat van deze prachtige Portugese levensmuziek die vooral veel melancholie uitstraalt.

Een stedentrip Lissabon is goed te combineren met een dagje zon, zee en strand. Zowel ten westen als ten zuiden van Lissabon liggen prachtige stranden die u binnen een half uurtje kunt bereiken. U kunt er heerlijk rustig luieren, zwemmen, surfen of een andere watersport bedrijven. Lekker om even bij te komen als u de hele dag door de stad heeft gesjouwd!

Stedentrip Lissabon en Porto

Lissabon en Porto liggen niet echt ver van elkaar en zijn prima te bezoeken binnen één stedentrip. De stedentrip Lissabon biedt vooral veel culturele bezienswaardigheden en gezelligheid. Porto is een hele andere stad met een heel andere sfeer. Porto ligt aan de rivier de Douro en is vooral bekend vanwege de vele Porthuizen. Aan de ene kant van de Douro vindt u vooral pleinen, terrasjes en kleine straatjes. De Porthuizen liggen op de andere oever in Vila Nova de Gaia.

De schilderachtige ligging aan de Douro geeft de stad een romantische aanblik. U kunt een boottocht over de rivier maken in een ouderwets Portschip. De stad is gebouwd op een heuvel met onderaan de heuvels de oudste gebouwen. Bezienswaardigheden in Porto zijn onder meer de steile noordoever met zijn 'opgestapelde' woningen, de tuinen in de buitenwijken en het oude stadshart. Tijdens een stedentrip Porto kunt u ook genieten van vele kerken en pleinen.

Een combinatie van een stedentrip Lissabon met Porto is leuk omdat u in twee hele verschillende werelden terecht komt. Beide steden hebben hun eigen karakter en flair. Vaak wordt ook nog een uitstapje naar de groene Douro vallei gemaakt, waar de druiven voor de Port worden verbouwd.

Stedentrip Lissabon, Porto en Coimbra

Een combinatie stedentrip Lissabon, Porto en Coimbra is ook heel goed mogelijk. Deze combinatie brengt u cultuur en een warme sfeer in Lissabon, Port en romantiek in Porto en nog meer cultuur in Coimbra. Coimbra is een oude universiteitsstad met een prachtig historisch centrum met smalle straatjes, steile trappetjes en pleinen.

De universiteit met zijn indrukwekkende bibliotheek mag u zeker niet overslaan tijdens een stedentrip Coimbra. Daarnaast vindt u er vele kloosters, kerken, musea, tuinen en parken. Coimbra is verder een echte studentenstad met veel gezellige restaurants en cafeetjes.Coimbra University


contact - privacy - disclaimer - sitemap