Wandelvakantie Portugal

Een wandelvakantie Portugal is fantastisch! Portugal heeft veel nationale natuurparken, bergen, heuvels, meren, rivieren en bossen. De natuur is er nog ongerept en je komt maar weinig andere wandelaars tegen. Een wandelvakantie Portugal betekent ontspanning, stilte, zuivere lucht en afwisselende landschappen. Van kliffen en stranden tot ruige bergen en verlaten natuurparken.
 

Wandelvakantie Portugal          Algarve | Lissabon | Douro | Porto

 

Volledig verzorgde wandelreizen

 
Wandelen in de Algarve met Primavera Reizen Wandelreizen Algarve
Zuid-Portugal is een ideale bestemming om te wandelen. Primavera Reizen organiseert speciale wandelweken in de Algarve met vlucht en accommodatie. Bijzondere reizen voor echte natuur- en wandelliefhebbers!
Wandelvakanties in Portugal met Primavera Reizen
Ongerepte natuur aan kust van Alentejo en West-Algarve Wandelvakantie Algarve & Alentejo
Een 9-daagse individuele wandelvakantie in Portugal langs prachtige hotels en pensions. Kies voor een reis vol ongerepte natuur, ruige kust, brede zandstranden, steden en cultuur.
SNP wandelvakanties
Tussen Porto en Lissabon Wandelen tussen Porto en Lissabon
15-daagse groepsreis door afwisselend landschap tussen Porto en Lissabon. Wijnhellingen, granietbergen, kust, rijke cultuur, kloosters en bekende steden in Portugal. Overnachtingen in hotels.
Wandelrondreis langs pousadas
9-daagse individuele wandelrondreis door het hart van Portugal. Via de kurkeiken van de Alentejo,  de bergen van de Serre da Estrela en de Douro wijnhellingen naar Porto. Overnacht o.a. in prachtige pousadas.
Wandelvakantie Serre de Estrela Wandelvakantie Serre de Estrela
8-daagse individuele voettocht door de Serre de Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Wandelen Portugal door mooie cultuurlandschappen en woeste schoonheid. Diverse soorten accommodatie.
 
 

Vakantiehuizen met wandelprogramma's

 
Wandelen in de Algarve langs ongerepte natuur

Wandelvakantie Algarve - vanuit knusse B&B. Bijzondere 7-daagse wandelreizen vanuit prachtig gelegen Bed and Breakfast. Ontdek de kliffen, ruige Westkust, het subtropische Serra de Monchique. Georganiseerd of individueel.

Wandelen Alentejo Quinta do Pomarinho Wandelvakantie Oost-Alentejo - vanuit Quinta in natuurpark in Castelo de Vide met vakantiehuizen en camping, midden in een natuurpark. Wandelreizen voor groepen en individuen. Wandelen Portugal in noordoost Alentejo. Wandelvakantie Alentejo Portugal Pomarinho
Monte Maravilhas wandelen in Portugal Wandelvakantie West-Alentejo - vanuit vakantiehuis op heuvel. Afwisselende wandelvakantie Portugal vanaf Monte Maravilhas met platteland, een ruige westkust en het meer van Santa Clara. Wandelen Portugal in zuidwest Alentejo. Logo Maravilhas

 

Wandelvakantie Madeira

 
Volledig verzorgde wandelreizen
 
Primavera Reizen voor wandelvakanties in de Algarve en Madeira

Wandelreizen Madeira
Madeira is een perfecte bestemming om te wandelen. Primavera Reizen organiseert speciale wandelweken op Madeira met vlucht en accommodatie. Prachtige reizen voor echte natuur- en wandelliefhebbers!

 Wandelvakanties in Portugal met Primavera Reizen
Voettocht over Madeira, eiland van bloemen Wandelreis Madeira
SNP biedt twee 8-daagse individuele wandelreizen. Ontdek het subtropische bloemeneiland Madeira met vulkanische landschappen, kliffen, kloven en 'levadas' (irrigatiekanalen). Overnachtingen in hotels en pensions.

 

Wandelvakantie Azoren

 
Volledig verzorgde wandelreizen
 
Portugal Azoren wandelreis
SNP biedt 2 prachtige individuele/groepsreizen Azoren. Kies uit een 8- of 10-daagse reis naar onder meer São Jorge, Faial en Pico. Ontdek ongerepte natuur, kratermeren, wijnvelden, rust en ruimte met overnachtingen in fraai gelegen hotels.

 

Wandelvakantie Portugal

Een wandelvakantie Portugal staat garant voor een gevarieerde vakantie met een ongepte natuur en een schat aan cultuur. De landschappen variëren per streek en onderweg tref je bergen, heuvels, rivieren, meren, kliffen, rotsen, zee en strand. Ook wat betreft cultuur zul je je tijdens je wandelvakantie Portugal verbazen. Portugal heeft namelijk enorm veel kloosters, kerken, kathedralen, kastelen, musea en Romeinse overblijfselen. Ontdek het zelf tijdens wandelen Portugal!

Het noorden van Portugal is erg groen en wat ruiger met prachtige natuurparken waar u een ongerepte natuur vindt. Het traditionele noorden viert veel religieuze feesten en er liggen veel cultuurhistorische steden die vroeger voor Portugal heel belangrijk zijn geweest. Een wandelvakantie Portugal in het noorden brengt u rust en ruimte en andere wandelaars zult u nauwelijks tegenkomen in dit uitgestrekte en soms desolate gebied.

De streek daaronder, Beiras Portugal, is groen, berg- en heuvelachtig en heeft de hoogste bergtop van Portugal, de 'Torre' in de Serra de Estrela. Ook met kinderen kunt u hier in de bergen een erg leuke wandelvakantie Portugal beleven. Er lopen veel riviertjes, je ziet er herders met hun schaapskudde, je komt door kleine bergdorpjes en bovenop de top kun je met een stoeltjeslift als je wilt. Coimbra met zijn oude universiteit is de meest bekende stad in dit gebied. Ook een stadswandeling is een echte aanrader.

De regio rond Lissabon biedt ongelofelijk veel cultuur. In deze regio liggen verschillende monumenten die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de natuur is mooi in het achterland met veel bossen, heuvels en zelfs grotten. De westkust is ongerept met witte zandstranden, mooie baaien en leuke vissersdorpen. Het schiereiland Setúbal onder Lissabon is een groen, tropisch paradijs met zijn witte stranden en blauwe zee. En maak vooral ook een stadswandeling door Lissabon met zijn kleine straatjes en smalle steegjes. Een wandelvakantie Portugal biedt volop variatie in dit gebied!

De Alentejo ligt boven de Algarve. Het is een relatief dun bevolkte streek met een glooiend landschap vol wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen. In het voorjaar is de Alentejo een bloemenzee met velden vol wilde bloemen. U kunt er prachtig wandelen Portugal in een ongerepte natuur. Tegen de Spaanse grens liggen veel witte kasteeldorpjes op hoge heuvels. Ook de Alentejo biedt veel cultuur met oude steden, hunebedden en Romeinse overblijfselen. Een droge, warme wandelvakantie Portugal beleeft u in de Alentejo.

De Algarve staat vooral bekend om zijn zon, zee en strand maar u het zuiden van Portugal heeft ook een prachtige natuur. Wandelen Portugal brengt u in ongerepte natuurparken met een bijzondere flora en fauna. Ook langs de kliffen en rotsformaties lopen mooie wandelroutes. In het oosten ligt een natuurpark waar u veel watervogels vindt. Qua cultuur komt u door lieflijke dorpjes waar u nog steeds sporen uit de Moorse overheersing ziet.

contact - privacy - disclaimer - sitemap