Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht
Autohuur
Vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Autohuur Portugal

Een auto huren Portugal kan heel gemakkelijk en voordelig via Internet. Er zijn echter ontelbaar veel aanbieders voor goedkope autohuur Portugal. Wij èn bezoekers van onze website hebben positieve ervaringen met onderstaande aanbieders voor een auto huren Portugal. Zij bieden betrouwbare maar goedkope autohuur Portugal.

Onderstaande aanbieders vergelijken in één keer alle internationaal bekende èn lokale autoverhuurders in Portugal voor je. U krijgt een overzicht van alle auto's die beschikbaar zijn in de door uw gewenste periode en u ziet dus direct wie de meest goedkope autohuur Portugal biedt.

Goedkope autohuur Portugal

Goedkope autohuur Portugal: zoek en boek direct viaAutohuur Portugal via betrouwbare en betaalbare Auto Europe.
betrouwbare partner Auto Europe

 • Een van de goedkoopste aanbieders voor autohuur Portugal
 • Goed en gratis bereikbaar per telefoon en e-mail
 • 7 dagen per week bereikbaar
 • Auto's zijn in prima staat
 • Auto Europe vergelijkt en boekt via bekende maatschappijen
 • Kosteloos veranderen en annuleren (tot 48 uur voor aanvang huur)
 • Uitgebreide dekking bij restitutie van Blijvend Eigen risico *
 • Geen kosten bij betaling per creditcard
 • De website is in het Nederlands
 • NIEUW: voorafgaand aan een boeking ziet u een pop-up venster met daarin een aantal handige gegevens over eventueel bijkomende kosten zoals: jonge bestuurderstoeslag, extra bestuurder, kinderzitje. Erg handig, voorheen moest u wachten op een e-mail van AutoEurope na een boeking. Nu weet u direct waar u (maximaal) aan toe bent.

* Bij schade hebt u een eigen risico bij de maatschappij van wie u de auto huurt. Dit eigen risico kunt u terugkrijgen van AutoEurope als u zich daarvoor verzekert. AutoEurope is een van de weinigen die ook schade aan ruiten, wielen, banden en onderzijde van de auto in de dekking heeft opgenomen. Een prima adres voor auto huren Portugal.

Rentalcars.com voor auto huren in Portugal

Goedkope autohuur Portugal: zoek en boek direct via
betrouwbare partner: Rentalcars.com

 • Een van de grootste en goedkoopste aanbieders voor autohuur Portugal
 • Goed bereikbaar via gratis telefoonnummer voor informatie en vragen
 • Ook vanuit het buitenland bereikbaar via een internationaal gratis nummer
 • Auto's zijn in prima staat en nooit ouder dan 1 jaar
 • Rentalcars vergelijkt en boekt via bekende maatschappijen
 • Rentalcars werkt samen met de meest bekende autoverhuurbedrijven
 • Kosteloos wijzigen en annuleren van je autohuur Portugal
 • De website is in het Nederlands

 

Autohuur Portugal

Allereerst: autorijden in Portugal is goed te doen. U kunt dan ook gerust naar Portugal vliegen en ter plekke een auto huren Portugal. U kunt een auto huren Portugal in elke klasse die u zich maar wenst waarbij u onder meer de keuze heeft uit mini, compact, midsize, standaard en groot. Ook luxe auto's, 4WD, SUV's en busjes behoren tot de mogelijkheden. Bovenstaande aanbieders hebben in elke klasse mogelijkheden voor goedkope autohuur Portugal.

Een auto huren Portugal kunt u bij veel maatschappijen al vanaf een kleine 10 euro per dag, afhankelijk voor welk type autohuur Portugal u kiest en ik welk seizoen natuurlijk. Maar vaak heeft een aanbieder het hele jaar door wel aanbiedingen voor goedkope autohuur Portugal. Het is aan te raden om een auto met airconditioning te kiezen als u in de zomermaanden door Portugal wilt reizen. In de zomer kan het behoorlijk warm worden in onder meer de Algarve, Alentejo en Beiras.

Let u bij het boeken op wat er bij de prijs voor goedkope autohuur Portugal is inbegrepen! Dit is per aanbieder verschillend. Soms is een auto huren Portugal inclusief het terugkrijgen van het blijvend risico, soms inclusief tweede bestuurder etc. Onze partners, AutoEurope en Rentalcars.com, vermelden bij het auto huren Portugal heel duidelijk wat er wel en niet is inbegrepen zodat u niet voor verrassingen komt te staan!

Autorijden in Portugal

Zoals gezegd: autorijden in Portugal is goed te doen. De grote wegen in Portugal zijn uitzonderlijk goed. Deze zijn vrij nieuw en vaak aangelegd met subsidie van de Europese Gemeenschap. Op veel snelwegen wordt tol geheven maar de tol in Portugal is relatief laag in vergelijking tot bijvoorbeeld Frankrijk. Over het algemeen zijn de tolwegen vrij rustig, in de Alentejo komen wij regelmatig kilometers lang geen andere auto tegen! Rond de grote plaatsen Lissabon en Porto is het behoorlijk druk, net zoals bij andere grote steden in Europa. Ook in de grote steden zelf is het druk en dan met name in Lissabon, stad met veel smalle straatjes en eenrichtingsverkeer. Als u hier liever niet zelf rijdt in uw huurauto, kunt u gemakkelijk aan de rand van Lissabon parkeren en vervolgens per taxi de stad in gaan.

Sinds 2012 wordt er ook tol geheven op een aantal autosnelwegen in de Algarve. Hier wordt niet altijd met tolpoortjes gewerkt waar u kunt betalen. U heeft in sommige gevallen voor autorijden in Portugal een elektronisch kastje nodig. Meer informatie hierover vindt u op de officiële website van het Portugees Verkeersbureau.

De grote verbindingswegen in Portugal zijn dus goed begaanbaar. De kleinere wegen in Portugal wisselen nogal. Sommigen zijn breed en in goede staat, als u de kleinere weggetjes opzoekt, willen deze nog wel eens wat minder onderhouden zijn. Dit is echter ook wel de charme van het land en via de kleine weggetjes komt u op de meest geweldige plaatsen. Een goede routekaart voor Portugal is aan te raden. Bij veel autohuur Portugal bedrijven kunt u ook een navigatiesysteem huren als u dat prettiger vindt. Dit regelt u ter plekke bij het ophalen.

In Portugal is de maximum snelheid binnen de bebouwde kom 50 km/uur. Buiten de bebouwde kom mag u in Portugal 90 km/uur rijden, op de snelwegen 100 km/uur en op de autobanen 120 km/uur. In Portugal gelden verder dezelfde verkeersregels als in andere Europese landen.

contact - privacy - disclaimer - sitemap