Voorpret voor de vakantie

Als je eenmaal je vakantie naar Portugal hebt geboekt, kan de voorpret beginnen. Voor veel mensen is er niets zo leuk als alvast met de vakantie bezig zijn. Reisgidsen doorsnuffelen om te kijken wat je allemaal wilt gaan zien en doen. Kaarten raadplegen om de route uit te stippelen. Misschien wel fado muziek luisteren om in de stemming te komen of een keer Portugees koken.

We hebben informatie verzameld voor iedereen die zin heeft in een beetje voorpret of die graag meer wil weten over Portugal. Hieronder zie je wat je waar kunt vinden.

Reisverhalen en foto's

Reisverhalen over wandelen in PortugalOp de pagina reisverhalen over Portugal vind je mooie vakantieverhalen. Soms gaan ze over een specifieke streek of een bepaalde activiteit. Er zijn verhalen over reizen met kinderen, cultuur snuiven in de regio Lissabon en emigreren naar Portugal. Mooie foto's vind je niet alleen op Facebook of Pinterest maar ook op foto's van Portugal.

 Taal en geschiedenis

Taalcursus Portugees, oefenen aan het strandWil je een taalcursus volgen in Faro of Lissabon of ben je op zoek naar een paar zinnen Portugees zodat je je in de vakantie kunt redden? Kijk dan op Portugese taal. Ook de geschiedenis van Portugal hebben we heel kort voor je op een rijtje gezet. Daarbij gaan we natuurlijk kort in op de Portugese ontdekkingsreizigers en de haan van Portugal die uit Barcelos komt.

Portugese winkels en restaurants

In Nederland heb je een paar Portugese restaurants waar ze authentiek Portugees koken. Ook zijn er winkels en webshops waar je Portugese producten zoals keramiek en olijfolie kunt kopen. De eigenaren zijn vaak Portugees maar ook mensen die verliefd zijn op het land beginnen wel eens een winkel of webshop.

Boeken en muziek

Als je op vakantie gaat, neem dan vooral een reisgids mee. Dan krijg je veel meer mee van het land en kom je op plekken waar je anders niet zou komen. Portugal heeft een paar beroemde schrijvers en dichters. Op boeken vind je informatie over literatuur en reisgidsen. Wil je meer weten over de melancholische Portugese volksmuziek kijk dan op fado Portugal.

Recepten, wijn en Port

eten en drinken in Portugal, Portugese receptenDe Portugese keuken is eenvoudig maar smakelijk. Elke streek heeft zijn eigen gerechten en wijn. Wil je zelf thuis al eens Portugees koken of wil je weten wat je straks op vakantie kunt verwachten, kijk dan op recepten of eten. Of lees meer over Port en wijn en winkels die in Nederland Port en Portugese wijn verkopen of proeverijen organiseren.Sinaasappels in de Alentejo


contact - privacy - disclaimer - sitemap