Portugal infopoint
Kaart.
terug naar vorige pagina

Vakanties zoeken
Zonvakantie
Fly drive
Last minute
Wandelvakantie
Fietsvakantie
Golfvakantie
Authentiek
Rondreis
Stedentrip Lissabon

Vakantiehuizen
Vakantiehuizen
Bed and Breakfast
Hotel
Pousada
Jeugdherberg
Camping

Bestemmingen
Auto en vlucht

Activiteiten
Thema's
Voorpret
Reisverhaal
Foto's
Boeken
Fado
Taal
Geschiedenis
Recepten
Port en wijn
Portugese winkel
Portugees restaurant

Praktische info

Aanmelden voor
nieuwsbrief:


Portugese taal

De Portugese taal is de moedertaal voor meer dan 200 miljoen mensen op de wereld. Portugees is de officiële taal van Portugal, Brazilië, de Kaap Verdische eilanden, Oost Timor, Angola, Guinea Bissau, Mozambique, Macau, São Tomé en Príncipe.

Portugees lerenPortugezen staan bekend om hun gastvrijheid en dat is één van de charmes van Portugal. Als je Portugal bezoekt, merk je dat Portugezen graag vertellen over hun land en hun cultuur. Op steeds meer plekken kun je je met Engels redden maar Portugezen vinden het fantastisch als je (een paar woorden) Portugees spreekt. De Portugese taal is mooi en zangerig en als je hem een beetje beheerst, maak je nog gemakkelijker contact en kun je nog meer genieten van de verhalen over Portugal!

Cursus Portugese taal

Portanto in Eindhoven geeft cursussen Portugese taal. De enthousiaste Portugese eigenaresse geeft zowel privéles op maat als groepslessen Portugees. Zij ontwikkelde zelf een cursus Portugees die u op een hele leuke en snelle manier de taal aanleert. De docente heeft meer dan 20 jaar ervaring in het lesgeven in Nederland. Bij Portanto kunt u tevens terecht voor alle vertalingen van en naar het Portugees.

Een cursus Portugees is Portugal volgen kan bijvoorbeeld met Studytravel. Zij geven onder meer taalcursussen in Lissabon.

 Taalcursus in Lissabon Portugal

Portugees leren Portugal kan in de Alentejo. Op Quinta do Pomarinho vakantiecursussen en individuele lessen Portugese taal aangeboden. Je verblijft tijdens de cursus op de Quinta.

 Portugees leren in Portugal

Vijf tips voor het leren van de Portugese taal

Het leren van een nieuwe taal vergt tijd en energie. Het is daarom belangrijk dat je gemotiveerd bent én blijft. Bedenk van tevoren goed waarom je de taal graag wilt beheersen. Dit helpt je met het bepalen van doelstellingen en deadlines.

Denk daarnaast aan activiteiten waaraan je de taal eventueel kunt verbinden. Misschien worden er wel Portugese muziek- of danscursussen georganiseerd in je omgeving. Dit soort extra activiteiten en de mensen die je daar ontmoet kunnen je aanmoedigen je studie door te zetten.

Een aantal tips om het studeren gemakkelijker én leuker te maken:

Tip 1: luisteren, luisteren, luisteren

Luister zoveel mogelijk naar de taal. Download een podcast op je mobiele telefoon of luister naar een Portugese radiozender. Als je elke dag naar de Portugese taal luistert, neem je vanzelf bepaalde uitspraken en woorden op. Ook al merk je dat misschien niet meteen. Luisteren kan ook heel goed onderweg of tijdens een andere activiteit. Je hoeft er geen ‘vrije tijd’ voor op te geven.

Tip 2: gebruik je netwerken

Zet je sociale netwerken en je telefoon om in het Portugees. Onbewust neem je woorden op en vergroot je langzaamaan je alledaagse woordenschat zonder er moeite voor te doen.

Tip 3: reizen en studeren

leer een taal op vakantie of werkvakantieKnijp er een jaartje tussenuit naar een land waar ze Portugees spreken. Ga reizen of combineer het reizen met een intensieve talencursus en vrijwilligerswerk of seizoenswerk. Het staat prima op je CV en het geeft je de mogelijkheid om te werken aan nieuwe vaardigheden. Er zijn verschillende taalreizenaanbieders die cursussen van enkele maanden aanbieden in een Portugeestalig land.   

Tip 4: lees je in

Begin met het lezen van Portugese literatuur. Denk hierbij aan boeken waarvan je de verhaallijnen (grotendeels) kent. Denk bijvoorbeeld aan boeken van Harry Potter waarvan je gemakkelijk een Nederlandse versie kunt openslaan als dat nodig is. Probeer zoveel mogelijk te lezen en houd een lijstje bij met woorden die je niet begrijpt. In het begin lijkt dit misschien veel moeite te kosten maar je zult waarschijnlijk steeds minder woorden op te hoeven zoeken.

Tip 5: spreek de taal zo veel mogelijk

Gebruik je Portugees. Bij het leren van een taal is het belangrijk dat je deze oefent met mensen die de taal vloeiend beheersen. Wanneer je voor een talencursus in het buitenland kiest is dit gemakkelijk te regelen. Maar ook voor mensen die de taal in Nederland willen leren zijn er voldoende mogelijkheden. Zoek naar clubs of verenigingen in de buurt die zich bezighouden met de Portugese taal. Denk hierbij aan dans, muziek, kunst en literatuur. Je vindt gegarandeerd mensen met dezelfde passie die graag een woordje Portugees met je uitwisselen.

Portugese woorden en zinnen

Klik hier voor een woordenlijst Nederlands-Portugees.

Klik hier voor enkele zinnen in het Portugees die handig kunnen zijn tijdens je vakantie.Barcelos haan van Portugal
Pasteis de Nata Portugal


contact - privacy - disclaimer - sitemap